posljednji-ispracaj-astorija-firenca-pljeskala-igracima-juventusa
7

Posljednje zbogom kapetanu

Getty Images
U Firenci je u tijeku posljednji ispraćaj Davidea Astorija, talijanskog nogometaša koji je u nedjelju iznenada preminuo u 31. godini života.

Više od deset tisuća ljudi okupilo se na posljednjem oproštaju od omiljenog kapetana Fiorentine i bivšeg reprezentativca Italije koji je u 31. godini života preminuo od zastoja srca.

Više tisuća navijača došlo je posljednji put ispratiti svog miljenika, a stigle su i najveće zvijezde talijanskog nogometa.

Veliki poljesak dobila je momčad Juventusa koja je sinoć pobijedila Tottenham za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Kako je utakmica završila sinoć tek nešto prije 23 sata, jasno je da se prvaci Italije nisu stigli ni naspavati već su izravno iz Londona stigli odati počast svom prijatelju i kolegi.

Tako je smrću rano preminulog nogometaša još jednom izbrisano svako rivalstvo u Italiji. Naime ono između Juventusa i Fiorentine jedno je od najvećih. Kada je Roberto Baggio 1990. počinio “izdaju” i Fiorentinu zamijenio Juventusom, u Firenci je dočekivan dojučerašnji idol dočekivan poput najvećeg neprijatelja, a u tom gradu bio je zapaljen i klub navijača Juventusa.

Ova tragedija zbližila je dva kluba, kao i druge talijanske klubove koji će zajedno odati počast Astoriju sljedećeg vikenda. Na svojim dresovima talijanski će prvoligaši nositi Astorijevo ime.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?