procurili-novi-detalji-u-aferi-ulaznice-cosic-po-komadu-zaradivao-i-do-18-500-eura
7

Procurili novi detalji u “Aferi ulaznice”: Ćosić po komadu zarađivao i do 18.500 eura

Novi detalji Ćosićevih malverzacija s ulaznicama za Svjetsko prvenstvo.

Čak je 40 ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, i to one najviše i najskuplje VIP kategorije, neovlašteno dobio i pustio u daljnju distribuciju, legendarni komentator HTV-a, Drago Ćosić.

Podsjećamo, međunarodni koordinator te kuće Saša Dedić bez znanja i dozvole nadređenih u ime HRT-a tražio je i dobio 40 VIP ulaznica za SP. Po četiri za polufinale i finale i po šest za sve utakmice koje je Hrvatska odigrala prije toga, prenosi Index.hr.

Ulaznice je tražio za Ćosića te mu ih uručio, a nakon toga su karte iz Ćosićeve kvote završile na crnom tržištu, gdje su se preprodavale po vrtoglavo visokim iznosima. Za njih se tražilo i do 18.500 tisuća eura.

Ovu  je malverzaciju 15. srpnja, na dan finala SP-a, otkrila FIFA. Tada je EBU-u (Europskoj uniji javnih televizija) javila da su na ruskim stranicama za online prodaju vidjeli da se četiri VIP ulaznice za finale Hrvatska – Francuska nude za naveden iznos. FIFA je odmah blokirala ulaznice, kako oni koji ih ilegalno kupe za bogatstvo ne bi mogli ući na stadion Lužnjiki.

FIFA je istodobno obavijestila EBU da navedene ulaznice pripadaju njenoj članici i tražila odgovor kako su takve ulaznice završile u prodaji na crno.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?