rai-u-znak-protesta-prenosio-derbi-bez-komentatora
7

RAI u znak protesta prenosio derbi bez komentatora

Getty Images
Talijanska televizija RAI emitirala je jučer utakmicu četvrtfinala Kupa Italije između Juventusa i Torina bez komentatora, a sve u znak protesta što prvi put u povijesti neće prenositi utakmice Svjetskog prvenstva.

Talijanska reprezentacija nije uspjela ostvariti plasman na Mundijal u Rusiji, koji počinje idućeg ljeta. Šveđani su u dodatnim kvalifikacijama eliminirali Azzurre, a državna talijanska televizija nije se uspjela domoći prava za prijenose najboljeg reprezentativnog nogometa iz najveće zemlje na svijetu.

Zabio Mandžukić i odveo Juventus u polufinale Kupa

Pravo za prijenos svih utakmica za 93 milijuna dolara otkupio je Mediaset, najveća komercijalna talijanska televizija, koju je osnovao bivši premijer države i predsjednik Milana, Silvio Berlusconi.

“Smatramo da je neprihvatljivo da je sport sada privilegija samo za one koji si mogu priuštiti pretplatu za pay-TV. Želimo sport za svakoga i za sve. Ispričavamo se zbog neugodnosti, međutim, ovo je neophodan protest. Građani koji plaćaju porez imaju pravo besplatno gledati najvažnije sportske događaje”, poručili su radnici RAI Sporta.

Mihajlović smijenjen nakon poraza u gradskom derbiju

Utakmica Kupa Italije između dva torinska kluba završena je pobjedom Stare dame (2:0), nakon čega je otkaz na klupi Bikova dobio srpski trener Siniša Mihajlović.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?