rekordni-cityjev-zimski-transfer-spasio-mali-francuski-klub-od-propasti
7

Rekordni Cityjev zimski transfer spasio mali francuski klub od propasti

Getty Images
Francuzima je od iznosa transfera pripalo 1 %.

Manchester City je u transferu vrijednom 65 milijuna eura, ujedno i najskupljem u povijesti kluba u zimskim rokovima, na inzistiranje šefa stručnog stožera Pepa Guardiole osnažio obrambenu liniju u liku Aymerica Laportea (23).

Osim Athletic Bilbaoa na francuskom središnjem braniču reprezentativnog kalibra profit je ostvario i Sporting Union Agen, osmoligaški francuski klub, u čijem omladinskom pogonu je Laporte ponikao.

Francuzima je od iznosa transfera pripalo 1 %.

Već neko vrijeme u Sporting Unionu muku muče s financijskom situacijom, a sada su zaradom od 650 tisuća eura uspjeli koliko-toliko održati klub na životu. Podmirili su mnogobrojne financijske obaveze te na neko vrijeme odgodili bankrot.

“Sudbina je pokucala na naša vrata. Niko ništa nije očekivao, no očito smo na najljepši mogući način nagrađeni za svoj trud. Bili smo pred gašenjem i bankrotom, ali sada možemo raditi punom parom”, izjavio je Sportingov potpredsjednik Jean Claude Brunel uz napomenu kako klupski godišnji proračun iznosi 130 tisuća eura.

Laporte pristigao je u Sporting Union Agen 2000. godine sa šest godina. Napustio ga je 2009. godine s navršenih 16 godina kada ga je Athletic Bilbao – za koji je naposlijetku ubilježio 222 službena nastupa – otkupio za simboličnu cifru.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?