spanjolci-otkrili-cazorlu-je-malo-dijelilo-do-amputacije-noge
7

Španjolci otkrili: Cazorlu je malo dijelilo do amputacije noge

Getty Images
Cazorla je prošao najteže razdoblje u karijeri i na teren bi trebao iza Božića.

Više od cijele godine Santija Cazorle nema na travnjaku. Posljednji put igrao je u listopadu prošle godine, a lako je bilo moguće da mu je to ostao i posljednji aktivan mjesec u karijeri.

Španjolska Marca otkrila je da je Arsenalov veznjak proživljavao pravu kalvariju u posljednjih 12 mjeseci s ozljedom Ahilove tetive koju je zadobio protiv Ludogoreca. Naime, od rutinske operacije stvar je postala ozbiljna i Španjolac je morao proći još čak sedam zbog infekcije koja se pretvorila u gangrenu.

Liječnici su zbog opasnosti po život razmatrali i amputaciju noge, ali taj se scenarij ipak nije dogodio. Cazorla je ostao bez osam centimetara tetive, a od liječničkih predviđanja da će biti sretan ako ikad više potrči po dvorištu na teren bi trebao iza Božića.

“Prvi rezultati izrazito su pozitivni, ali morat ćemo paziti s njegovim povratkom jer nije igrao nogomet godinu dana. Trebat će mu nekoliko utakmica s rezervnom momčadi tako da se nadam da će iza Božića biti u prvoj momčadi”, rekao je Arsene Wenger.

Cazorla je u posljednjoj godini ugovora s Arsenalom i za vjerovati je da će londonski klub cijeniti ono kroz što je prošao. Ipak je skupio 180 utakmica za Arsenal otkako je 2012. stigao iz Malage i pritom zabio 28 pogodaka.

Marca

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?