uznemirujuci-snimci-preminuo-belgijski-biciklist-na-cuvernoj-utrci-pariz-rube
7

Uznemirujući snimci: Preminuo belgijski biciklist na čuvernoj utrci Pariz-Rube

Getty Images
Mladi biciklist izgubio je borbu za život.

Mladi belgijski biciklist Michael Goolaerts (23), član momčadi Veranda’s Willems Crelan, koji je pao tijekom nedjeljne poznate utrke Paris – Roubaix, preminuo je u bolnici kasnije navečer, javlja ugledni britanski Guardian.

Michael Goolaerts zadobio je teške ozljede prilikom pada, u trenutku kad je grabio prema naprijed pokušavajući ostvariti što bolji plasman.

Tijekom izravnog prijenosa utrke na snimci se vidjelo kako liječnička služba nesretnom vozaču daje umjetno disanje na cesti prije no što je prebačen u bolnicu, te kako na mjesto dolazi i helikopter. Ostali biciklisti prolazili su pokraj Goolaertsa koji se u tim trenucima borio za život. Sve je izgledalo poprilično šokantno.

Direktor utrke Christian Prudhomme njegovo stanje opisao je kao vrlo zabrinjavajuće. Nažalost, nije bilo spasa za nesretnog biciklista, riječi Prudhommea dobile su najtužniju notu, notu koju nismo htjeli čuti… Goolaerts je umro od posljedica srčanog udara, zbog kojeg je pao sa svojeg bicikla…

Tužne vijesti su se ubrzo proširile svjetskim medijima, a ubrzo su se oglasili i iz njegove ekipe Veranda’s Willemsa.

“S nezamislivom tugom vas moramo obavijestiti o smrti našem biciklista Michaela Gooleartsa. On je preminuo okružen obitelji i voljenim osobama u bolnici, a naše misli su sada s njima. Za sada neće biti više priopćenja jer želimo dati njegovoj porodici vremena da se izbori s tragičnim gubitkom”, objavili su iz Veranda’s Willemsa, prenosi Guardian.

Goolaerts je treći belgijski vozač koji je umro posljednjih godina tijekom utrke. Antoine Demoitie preminuo je nakon sudara s motociklom tijekom utrke Gent – Wevelgem 2016., pet godina prije Wouter Weyland umro je nakon sudara na jednoj od najpoznatijih svjetskih biciklističkih utrka Giro d’Italia.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?