vodeci-svjetski-mediji-se-raspisali-o-mamicu-najmocniji-covjek-hrvatskog-nogometa-sada-u-zatvoru
7

Vodeći svjetski mediji se raspisali o Mamiću: Najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa u zatvoru

hns-cff.hr
BBC je uobičajeno bio iznimno izravan u svom opisu Mamićeve situacije.

Zdravko Mamić i presuda od 6 i pol godina zatvora glavna su tema ne samo u domaćim medijima, već i vodećim svjetskim.

Naime, silno zanimanje za Aferu Godot i financijske malverzacije koje su braća Mamić, poreznik Milan Pernar i Damir Vrbanović radili oko GNK Dinamo pokazala su dva izuzetno ugledna svjetska medija – britanski BBC i francuski L’Equipe.

BBC je uobičajeno bio iznimno izravan u svom opisu Mamićeve situacije.

“Smatra se da je on najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, ali sada je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora. “Veznjaka Real Madrida sumnjiči se da je dao lažni iskaz tijekom suđenja kad su ga upitali za transfer u Tottenham 2008. godine”, riječi su BBC-a. Da sve bude interesantnije u statistici čitanosti ovog portala britanske agencije ovaj članak je jako visoko.

Francuski L’Equipe pokušao je svojim čitateljima objasniti recentne događaje u hrvatskom sportu.

“Kapetan hrvatske reprezentacije i zvijezda Reala optužen je da je lažno svjedočio, a ista istraga pokrenuta je i protiv Liverpoolova stopera. Iako je presuda velika stvar, hrvatski nogomet je još vrlo daleko od rješavanja Zdravka Mamića. On je trenutačno u BiH, gdje je pobjegao dan prije presude. I dalje ima veze u najvišoj politici, a njegovi ljudi još drže i držat će ključne pozicije u Hrvatskom nogometnom savezu”, tvrde Francuzi koji u pomoć zovu i stručnjake koji prate nogomet u bivšoj Jugoslaviji, primjerice Loica Tregouresa s Katoličkog sveučilišta.

“Svi znaju da je Davor Šuker Mamićev čovjek i da mu je on pomogao da dobije izbore prošle godine. To se vidjelo i kad se HNS ogradio od komentara osuđujuće presude Mamiću i ključnom čovjeku HNS-a. Ovu presudu tek treba potvrditi hrvatski Vrhovni sud, što može potrajati još godinama”.

Francuzi su uspjeli doći čak i do Darija Srne, koji im je kazao ovo:

“Od svega ovoga najviše pate reprezentativci. Oni ne biraju izbornika i predsjednika saveza. Svatko u Hrvatskoj se osjeća kompetentnim da komentira zbivanja u nogometu. I to je njihovo pravo. Ali nemojte uništavati igrače koji promoviraju svoju zemlju diljem svijeta i to kroz Real, Barcelonu i Juventus. To se mora poštovati. Pa Luka Modrić je osvojio tri Lige prvaka zaredom i najveći je sportaš u zemlji”, kazao je Srna.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?