Jukić o ždrijebu kvalifikacija: Priželjkujemo sve osim Srba

YouTube/Screenshot
Vratar Hrvatske futsal reprezentacije Ivo Jukić otkrio je da u kvalifikacijama želi izbjeći Srbiju, a svoje mišljenje su izrazili i ostali reprezentativci.

Hrvatska futsal reprezentacija vratila se s kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo koji se održao u Ukrajini. Svoj nastup Hrvatska je završila na drugom mjestu u skupini što joj je osiguralo mjesto u dodatnim kvalifikacijama koje će se odigrati u rujnu, dok će ime protivnika saznati 6. lipnja kada će se održati ždrijeb.

Hrvatska bi za plasman na Euro mogla igrati protiv Srbije

“Minimalni cilj da osiguramo dodatne kvalifikacije je ispunjen. Nažalost, protiv domaćina se nismo uspjeli izravno kvalificirati. Čak me ne boli to što nismo izborili direktan plasman koliko to što nismo dali svoj maksimum. Stoga ostaje mali žal, ali nadam se da ćemo u dodatnim kvalifikacijama osigurati plasman u Sloveniju”, izjavio je izbornik Mato Stanković za HNTV.

Samo tri minute dijelile su Hrvatsku od osvajanja prvog mjesta i direktnog plasmana na Europsko prvenstvo.

“Izgubili smo utakmicu, tri minute prije kraja smo primili pogodak. Tužni smo jer smo bili blizu uspjeha, no morat ćemo ići kroz dodatne kvalifikacije. Mislim da je svejedno tko će biti protivnik. Svjesni smo svoje snage i nadam se da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo”, rekao je Franco Jelovčić.

Za razliku od Jelovčića, igrač Split Tommyja Josip Suton ipak je izrazio određene želje oko protivnika u dodatnim kvalifikacijama.

“Što se tiče kvalifikacija možemo biti zadovoljni. Nije lagano pobijediti Ukrajinu u gostima, a mi smo imali pozitivan rezultat do kraja utakmice. Ništa nije strašno, pokazali smo već ranije da možemo i kroz dodatne kvalifikacije izboriti plasman. Poželio bih možda Francusku ili Gruziju, ali mislim da smo ipak malo bolji od svih reprezentacija”, otkrio je svoje želje Josip Suton.

Hrvatska reprezentacija upisala je u posljednjih 15 utakmica samo jedan poraz. Međutim, on se dogodio u ključnom trenutku – protiv Ukrajine.

“Mislim da smo kompletan pripremni ciklus i kvalifikacije odradili jako dobro. Imali smo samo jedan poraz u 15 utakmica, nažalost došao je u najgore moguće vrijeme – u odlučujućoj utakmici. U trenucima kada smo najbolje igrali primili smo taj pogodak”, izjavio je Ivo Jukić te otkrio želje za dodatne kvalifikacije:

“Priželjkujemo sve osim Srba. Mislim da su oni jedina ekipa koja bi nas mogla izbaciti s puta na Europsko prvenstvo. To bi bila jedna izjednačena utakmica. Protiv svih drugih protivnika vjerujem da smo mi favoriti.”

Sličnog razmišljanja bio je Jakov Grcić, međutim on bi uz Srbiju rado izbjegao reprezentaciju koju Suton priželjkuje.

“Želio bih izbjeći Srbiju. Možda i Gruziju. Nismo igrali protiv njih, ali sam gledao sažetke utakmice gdje izgledaju dobro što i pokazuju rezultati”, zaključio je Grcić

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?