Ljesar o šansama Crne Gore: Kao da se utrkuju Lada i Mercedes

Sport.ua
Izbornik Crne Gore Sveto Ljesar svjestan je kapaciteta svoje momčadi te je otkrio da je njihov cilj u kvalifikacijama skupljanje iskustva za budućnost.

Reprezentacija Crne Gore na kvalifikacijski turnir stiže kao potpuni autsajder. Trenutne situacije u kojoj je glavni prioritet skupljanje iskustva svjestan je izbornik Sveto Ljesar te ju je pokušao dodatno pojasniti.

“Mi smo na ovaj turnir stigli skupljati iskustvo i znanje za naredne godine koje se nalaze ispred nas. Dolazimo iz jedne zemlje gdje je futsal zastupljen u amaterskom obliku. Također igrači ne žive od futsala nego imaju svoje privatno zanimanje. Ako vam kažem da nam najbolji igrač nije stigao zbog obaveza prema poslu znači da smo totalni amateri te da od ovog turnira očekujemo kao kada se utrkuju Lada i Mercedes”, pojasnio je situaciju na press konferenciji izbornik Sveto Ljesar.

Razlika između amaterizma i profesionalnog ranga osjetna je pogotovo u fizičkoj spremi. Prema procijeni izbornika njegovi igrači na visokom nivou teško mogu izdržati i polovicu poluvremena.

“Imamo ekipu koja je dugo na okupu i ona je vrijedna te disciplinirana, no da se dokažu na ovom nivou je jako teško jer oni mogu odigrati maksimalno 5-10 minuta. Sve nakon toga je improvizacija. Moći ćemo računati drugo mjesto kada naši igrači budu na višem nivo – profesionalnom. Imaju kvalitete i talenta, no da bi to došlo do izražaja morate biti dobro uigrani te fizički i psihički pripremljeni.”

Svoju prilike vide protiv reprezentacija koje se nalaze u istoj situaciji kao oni.

“Možemo se nositi s ekipa koje su na našem, amatersko ili poluprofesionalnom nivou. Međutim kad dođemo u situaciju da su ekipe profesionalne kao što su Ukrajina, Hrvatska i Belgija, onda jako teško.”

Osvrnuo se na protivnike u kvalifikacijskoj skupini te još jednom ponovio koji je njihov cilj u Ukrajini.

“Ukrajina je iznimno jaka, radi se o 8. reprezentaciji svijeta. To dovoljno govori koliko su snažni. Za Hrvatsku također znamo da se radi o dobroj ekipi, da se nalaze među prvih 15 u Europi. Belgija je prije 10-tak godina bila možda dosta jača. Oni su također ozbiljna i profesionalna reprezentacija. Mi se nalazimo negdje oko 60. mjesta tako da ako usporedimo brojke to nam govori sve. Zato smo doveli mladu ekipu, da uče. Ima 6 igrača koji po prvi puta nastupaju za reprezentaciju”, zaključio je Ljesar.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?