Marinović: I mi i Ukrajinci idemo na pobjedu

Getty Images
Hrvatski reprezentativac Dario Marinović najavio je susret u kojemu će hrvatska futsal reprezentacija igrati protiv ukrajinske za prolazak na završnicu.

Hrvatska futsal reprezentacija nalazi se u vrlo dobroj prilici da osigura izravan plasman na Europsko prvenstvo 2018. godine koje će se održati u Sloveniji. Sutrašnji protivnik je ukrajinska futsal reprezentacija, a taj dvoboj najavio je Dario Marinović.

“Smatram kako smo opravdali očekivanja. Najslabije je bilo prvo poluvrijeme protiv Crne Gore, iako možemo tražiti olakotne okolnosti s obzirom na početak turnira te da se nikada nismo susreli s Crnogorcima čiju vrijednost nismo znali. Sveukupno gledajući, dojma sam kako smo i protiv Crne Gore i protiv Belgije odigrali na visokoj razini; postigli smo deset pogodaka, a primili samo jedan što je svakako vrijedno pohvala. Mišljenja sam kako nam nitko ništa ne može prigovoriti.”

Naša reprezentacija igrala je jako dobro na prve dvije utakmice, no Marinović u razgovoru za futsalmagazin.com tvrdi da još ništa nije gotovo.

“Slažem se s većinom, premda još nismo napravili ništa senzacionalno da bismo se uzdizali u nebesa. Realno je da smo već poduže vrijeme u jednom pozitivnom nizu što svakoga od nas veseli. Očigledno je kako igramo izvrsno te kako se igračka rotacija proširila. Svakoga možemo pobijediti, ali to moramo dokazivati iz utakmice u utakmicu. Međutim, trebamo se kvalificirati na Europsko prvenstvo u Sloveniji na kojem trebamo biti pravi da bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da smo, kako kažu, najbolja generacija ikada.”

Unatoč tome što su naši reprezentativci pokazali bolju igru u odnosu na svoje sutrašnje protivnike, Marinović je oprezan.

“Sa strane čujem komentare kako su Ukrajinci podbacili u dosadašnjoj fazi natjecanja. Mogu se složiti kako su Ukrajinci teže od očekivanog pobijedili Crnogorce i Belgijance protiv kojih mi i nismo imali osobitih problema. Možda Ukrajina dosad nije ostavila dojam kakav smo očekivali, ali ne smijemo se zavaravati. Morat ćemo se postaviti kao da se prije ništa nije igralo jer samo tako možemo pružiti najbolje od sebe i samo tako možemo doći do svojeg cilja.”

Za kraj, Marinović je najavio da će obje momčadi ići na pobjedu te da kalkuliranja neće biti.

“Uvjeren sam kako ničija strategija nije ići po bod, pa tako niti naša. Olakšavajuća je okolnost što nam odgovara i bod. U slučaju da povedemo, tada bi nam bilo lakše igrati. Stoga, nećemo se postaviti da bismo sačuvali bod, već ćemo igrati svoju igru koja će biti identična kao i protiv Crne Gore i Belgije. Zanima nas jedino pobjeda i takav ćemo gard zauzeti. Ne bi bilo dobro kada bismo drugačije razmišljali. Spremni smo i ne trebamo se bojati Ukrajine. Siguran sam kako ćemo sutra proslaviti direktan plasman na Europsko prvenstvo u Sloveniji. To svi želimo svim srcem.”

Utakmica je na rasporedu sutra od 18 sati.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?