Osijek Kelme pobjedom u slavonskom derbiju izborio doigravanje

Foto: Osijek Kelme
Slavonski derbi odlučivao je putniku u doigravanje 1. HMNL, a zahvaljujući pobjedi svoju mjesto osigurao je Osijek Kelme.

Jedini dvoboj posljednjeg kola 1. Hrvatske malonogometne lige u kojem je sudbina oba kluba bila na kocki odigran je u osječkom Zrinjevcu. Osijek Kelme je u slavonskom derbiju ugostio izravnog konkurenta u borbi za doigravanje – Brod 035. Bio je to susret u kojem je pobjednik nosi sve, a svoje mjestu u doigravanju na taj je način izborio Osijek Kelme.

Bio je to susret u kojem je svaki potez nosi težinu te samim time mogao predstavljati veliku opasnost ako bi došlo do pogreške. Rezultat takvog nadmudrivanja bile su netaknute mreže u prvom dijelu što je išlo u korist Broda 035. Za razliku od Osijek Kelmea, gostima je za plasman u doigravanje bio dovoljan i neriješeni ishod.

Ispitivanje snaga iz prvog dijela palo je u vodu sredinom nastavka. Stvari su u svoje ruke preuzeli domaćini, a rezultat toga bila su dva pogotka u mreži Broda 035. Goste je atraktivnim pogotkom načeo Šalaj u 27. minuti, dok je na 2:0 povisio Matias Mijić samo dvije minute nakon toga. Priliku za potvrdu plasmana u doigravanja domaćini su imali u 31. minuti kada je izravni crveni karton zaradio Mirković, no gosti su uspjeli preživjeti taj period igre.

Propušteno im se moglo osvetiti u završnici dvoboja nakon što je pet minuta prije kraja deseterac uspješno realizirao Milanović smanjivši na 2:1. Bio je to pogodak koji je vratio Brod 035 u život, no gosti ipak nisu uspjeli doći do izjednačenja. Konačnih 3:1 postavio je u posljednjoj minuti Dakić te tako potvrdio plasman u doigravanje.

Brod 035 će sada s nestrpljenjem čekati sutrašnji ogled između Squarea i Alumnusa te se nadati posrtaju Dubrovčana kako bi zadržali poziciju koja ih također vodi u doigravanje.

1. Hrvatska malonogometna liga, 22. kolo:

Osijek Kelme – Brod 035  3:1

Golovi: Šalaj 27, Mijić 29, Dakić 40 – Milanović 35

Osijek Kelme: Mladina (V), Bartoluci, Horvat, Dakić, Duvančić, Živković (V), Mijić, Pranjić, Šalaj, Ćurković, Nospak, Eror

Brod 035: Milanović (V), Petrović, Bundavica, Barišić, KOnrad (V), Ivangić, T. Ferić, Gačić, K. Ferić, Kajfeš, Ruhek, Čavar

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?