Futsal Dinamo i Split Tommy u borbi za vrh protiv slavonskih momčadi

Foto: Split Tommy
Sportarena.hr i HRFUTSAL donose najavu 20. kola 1. Hrvatske malonogometne lige.
Osijek Kelme - Split Tommy

20. travnja 2017., 20:00, ŠD Zrinjevac

Nakon pauze od gotovo mjesec dana na parkete se vraćaju najbolje hrvatske malonogometne momčadi. Reprezentativne obaveze privede su stoga kraju te će derbi kola odigrati Osijek Kelme i Split Tommy.

Susret je to momčadi kojima su bodovi od presudnog značaja. Osijek Kelme nalazi se u lovu na doigravanje, dok su Splićani na domaćem terenu protiv Futsal Dinama prosuli drugo mjesto koje sada žele vratiti.

S obzirom na to da Split Tommy nakon gostovanja u Osijeku mora krenuti prema Slavonskom Brodu, dogovorena je promjena termina. Stoga će Zrinjevac dočekati trećeplasiranu momčad prvenstva tek u četvrtak kako bi gosti mogli u jednom dolasku odraditi obje utakmice.

U prvom dvoboju odigranom na Gripama, Osijek Kelme je pao bez ispaljenog metka, dok se njihova mreža tresla u četiri navrata. Situacija je to koju ne žele ponoviti pred svojim navijačima te će pokušati ponoviti prvo poluvrijeme iz susreta protiv Futsal Dinama i uzeti važne bodove.

Square - Albona Potpićan ´98

18. travnja 2017., 19:00, SD Gospino polje

Utakmica protiv Albone Potpićan ´98 za dubrovački Square je jedna od onih – biti ili ne biti. Brod 035 i Osijek Kelme odmakli su taman dovoljno da eventualni posrtaj protiv današnjeg protivnika vrlo vjerojatno ostavlja Square izvan pozicija koje vode u doigravanja. Stoga, unatoč objektivno slabijoj momčadi s druge strane, mladu dubrovačku momčad očekuje zahtjevan zadatak jer nikad se nije lako nositi s pritiskom. Za razliku od Square, Albona Potpićan ´98 nalazi se u gotovo nemogućoj situaciji da pobjegne s trenutne pozicije.

Futsal Dinamo - Brod 035

18. travnja 2017., 19:45, SD Dom sportova II

Premijerna pobjeda protiv Split Tommyja osigurala je Futsal Dinamu skok na željeno drugo mjesto te sada slijede tri kola tijekom kojih će biti potrebno tu poziciju i zadržati. Prva prepreka na tom putu bit će jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone – Brod 035. Malo tko je očekivao da će se Brod 035 u samoj završnici prvenstva nalaziti na viskom 5. mjestu te na korak od plasmana u doigravanje. Jedina mana im je prilično zahtjevan raspored (Futsal Dinamo, Split Tommy, Osijek Kelme) stoga su prisiljeni u svaku utakmicu ići na sve ili ništa. Prostora za kalkulacije gotovo da i nemaju.

Uspinjača - Novo Vrijeme

18. travnja 2017., 21:15, SD Sutinska vrela

Uspinjača je ostala i bez matematičkih izgleda za doigravanje kojem se nadala uoči početka sezone te se pred njima trenutno nalazi samo jedan cilj. Ne dozvoliti da Albona Potpićan ´98 kreira senzaciju te ih prestigne do kraja prvenstva. Ipak, daleko je to od realnog stoga za obranu svoje pozicije gotovo da neće morati ništa ni poduzeti. Međutim, stvari u svojim rukama nema Novo Vrijeme. Plasman na 4. mjestu je osiguran, no za nešto više od toga ipak ne ovise sami o sebi. Primorani su stoga nizati pobjede, počevši s gostovanjem kod Uspinjače, te se nadati da će dvojac ispred njih prosuti bodove na dvije utakmice.

Vrgorac - Nacional

19. travnja 2017., 20:15, SD Dom športova

Nakon što su domaćini praktički ostali bez izgleda za plasman na doigravanje, očekuje ih zahtjevna utakmica protiv apsolutnog lidera prvenstva. Nacional će u ovu utakmicu zasigurno ući maksimalno ozbiljno kako bi dva kola prije kraja i matematički osigurao prvu poziciju. Osobito jer ga do kraja prvenstva očekuju ogledi protiv Futsal Dinama i Split Tommyja. Dodatni udarac za Vrgorac u ovom dvoboju bit će izostanak njihovog najboljeg, a ujedno i drugog strijelca prvenstva – Saše Subotića. U takvim okolnostima sve osim pobjede Nacionala bilo bi veliko iznenađenje.

Raspored 20. kola:
Square – Albona Potpićan ´98 18. travnja 2017., 19:00
Futsal Dinamo – Brod 035 18. travnja 2017., 19:45
 Uspinjača – Novo Vrijeme 18. travnja 2017., 21:15
Vrgorac – Nacional 19. travnja 2017., 20:15
Osijek Kelme – Split Tommy 20. travnja 2017., 20:00
Alumnus slobodan
Poredak 1. HMNL:

* – odustao od daljnjeg natjecanja

Tagovi: ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?