Stanković: Želimo igrati dobro i pokazati što možemo

Sport.ua
Izbornik Hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković otkrio je koje su njegove ambicije te pojasnio razliku između Hrvatske i Ukrajine.

Hrvatska futsal reprezentacija današnjom utakmicom protiv Crne Gore otvorit će kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo. Susret se igra u 12 sati, a domaćin kvalifikacijskog turnira je Ukrajina. Uoči početka natjecanja izbornik Mato Stanković održao je press konferenciju na kojoj se osvrnuo na nadolazeće utakmice.

“Baš kao i svaki tim, stigli smo pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Prvenstveno želimo igrati dobro i pokazati što možemo. Nakon toga, smatram da bi sve trebalo biti dobro za nas”, započeo je press konferenciju Mato Stanković.

Glavni favorit za prvo mjesto u skupini svakako je domaćin Ukrajina, toga je svjestan i Stanković koji ih je obasipao komplimentima.

“Svatko zna da ako gledamo u povijest, Ukrajina je najbolja reprezentacija u skupini. Ako gledam FIFA ranking, također. Ukrajina igra kod kuće što je velika prednost, stoga su glavni favorit za prvo mjesto. Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci mi smo pokazali da možemo igrati protiv snažnih momčadi kao što su Italija i Iran. Stoga ćemo se mi boriti.

Glavni fokus trenutno se nalazi na susretima protiv Crne Gore i Belgije.

“U sljedeća dva dana ne želim misliti o Ukrajini. Razmišljam samo o prve dvije utakmice. Naš primarni cilj je biti drugi do posljednjeg dana, a onda ćemo vidjeti.”

Izbornik je otkrio razliku između igre Ukrajine i Hrvatske.

“Jako je teško igrati protiv Ukrajini. Oni su jedno od najboljih taktičkih momčadi na svijetu, pogotovo u obrani. Mentalitet mojih igrača je potpuno drugačiji. Oni žele igrati. Ja im dam neke naredbe, no isto tako imaju slobode u napadu.”

Za kraj ga je dočekalo pitanje o odluci Stjepana Perišića da ne otputuje s reprezentacijom nego da ostane pomoći Crnici u borbi za naslov prvaka 2. HMNL.

“Mogao sam reći da ćemo kazniti klub i igrača, ali što nakon toga? On nije toliko važan igrač za mene. Rekao sam ako je to njegova odluka neka ostane kod kuće. Ne želim ovdje igrača koji razmišlja o nečem drugom. Razumijem da želi pomoći svome klubu. Imam 7-8 ključnih igrača, on nije među njima. Za mene on nije toliko bitan da bih drugačije reagirao”, zaključio je Stanković.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?