Vukmanović: Igrači su spremni za naporan ritam koji donosi završnica

Foto: Futsal Dinamo
Uskoro nas očekuje završnica 1. HMNL, a samim time dolazi opasnost od brojnih ozljeda. O tome je progovorio fizioterapeut Futsal Dinama, Josip Vukmanović.

Kako se približava završnica prvenstva tako i raste opterećenje igrača iza kojih se nalazi dugačka sezona. Rezultat toga su najčešće brojne ozljede, a o tome je progovorio fizioterapeut Futsal Dinama.

„Ozljede su, nažalost, sastavni dio svakog sporta pa tako i futsala koji je među fizički najzahtjevnijim sportovima. Rizik od ozljede je prisutan kroz cijelu sezonu, ali najrizičniji i najkritičniji periodi su definitivno sam početak sezone i završnica prvenstva“, otkrio je Josip Vukmanić u razgovoru za službenu klupsku stranicu.

Svaki period sezone ima svoje razloge zbog kojih dolazi do ozljeda igrača.

„Početne pripreme igračima padaju najteže jer se u vrlo kratkom roku radi visokim intenzitetom nakon dužeg odmora preko ljeta te lako može doći do prenaprezanja, dok u završnici sezone dolazi do zamora zbog duge i naporne sezone.“

Problema s napornom i teškom završnicom 1. HMNL, prema njegovim riječima, ne bi trebali imati igrači Futsal Dinama.

„Apsolutno sam siguran da su igrači spremni za naporan ritam koji donosi završnica jer se kroz cijelu godinu pripremamo kako bismo ostvarili visoko postavljeni cilj. Iskoristio bih ovu priliku i pohvalio igrače i trenere koji su svojim radom zaslužni za visoku razinu fizičke spreme te su tako sigurno prevenirali moguće ozljede.“

Otkrio je Vukmanić od kojih se ozljeda najviše strahuje te pojasnio kako ne postoji bezazlena ozljeda.

„Mislim da svi najviše strahujemo od većih ozljeda poput fraktura i ruptura jer oduzimaju dosta vremena za povratak u formu i na teren. Bezazlena ozljeda kao takva ne postoji jer osim na fizičku, ozljeda utječe i na psihičku spremu igrača te je potrebna rehabilitacija kako bi igrači bili spremni  ponovno zaigrati.”

Biti dio Futsal Dinama za njega predstavlja veliko zadovoljstvo.

 „Odličan je osjećaj biti dio ovako velikog i lijepog projekta i zaista sam sretan što svojim radom mogu pridonijeti tome. Siguran sam da je rad u Dinamu jedan veliki i značajni korak u mojoj karijeri“, zaključio je Vukmanović.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?