medvescak
725
10

Četvorica mladih Hrvata priključena EBEL momčadi Medveščaka

medvescak.com
Medveščak je objavio imena novih pojačanja u EBEL momčadi.

Medveščak je objavio kako će četvorica Hrvata iduće sezone nastupati u EBEL-u. Riječ je o Luki Jarčovu, Vilimu Rosandiću, Bruni Fičuru i Bruni Kegalju.

Jarčov je 20-godišnji napadač, a u Medveščak dolazi nakon pet godina u Zagrebu. Igrao je na posudbi u EBJL-u i EBYSL-u skupivši 106 utakmica u kojima je upisao 53 pogotka i 73 asistencije. U dresu Zagreba nastupao je u prvenstvima Hrvatske i Slovenije, a upisao je i 34 nastupa u reprezentativnim selekcijama. Pretprošle je sezone bio jedan od ključnih igrača momčadi koja je izborila finale EBYSL-a.

Vratar Wilim Rosandić u klub dolazi iz slovačke Detve, gdje je prošle sezone osvojio naslov pobjednika druge slovačke lige. Karijeru je počeo u Nitri nastupavši za B momčad te za U-18 i U-20 momčadi, a potom je otišao u Bansku Bystricu. U pretprošloj je sezoni bio najbolji vratar slovačke U-20 lige. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu koji je nastupio na posljednja dva Svjetska prvenstva Divizije 1B, a također ima 20 godina. Također je prvi vratar službeno potvrđen za nastup u povratničkoj sezoni u EBEL-u u dresu Medvjeda.

Branič Bruno Kegalj ima 21 godinu. Igrao je u Medveščaku, Banskoj Bystrici i Zagrebu, a najveći dio karijere paralelno je nastupao za Zagreb i Medvjede u prvenstvima Hrvatske i Slovenije. U EBYSL-u odigrao je 146 utakmica u kojima je upisao 14 pogodaka i 44 asistencije. Nastupao je i za mlade kategorije reprezentacije Hrvatske.

Posljednji igrač u ovom kvartetu je 19-godišnji Bruno Fičur koji je paralelno nastupao za Mladost i Medveščak. U EBYSL-u je odigrao 53 utakmice u dvije sezone uz 22 boda. Riječ je o napadaču koji još nije debitirao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, no standardni je član U-20 nacionalne momčadi.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?