medvescak
725
10

Medveščak pobjednik međunarodnog turnira u Bledu

Foto: medvescak.com
Zagrebački Medvjedi prvaci su 15. međunarodne ljetne hokej lige na Bledu.

Nakon prvotne treme, Medveščak je pokazao svoju snagu jučer protiv HC Energie Karlovy Vary, a večeras i potpunu dominaciju protiv HK SŽ Olimpija. Rezultatom 2:6 (0:1, 2:2,0:3) KHL Medveščak Zagreb zasluženo je podigao trofej.

Od prvog sučevog zvižduka, Medvjedi su preuzeli inicijativu i nametnuli svoj ritam. U 18. minuti John Armstrong zatresao je mrežu Olimpije nakon asistencije Nika Simšiča i Marka Čepona  te su Zagrepčani na predah otišli s minimalnom prednosti. Povratkom na led, vratila se i glad za pobjedom te je već u prvoj minuti nastavka Jordan Samuels-Thomas pospremio pak u protivnička vrata uz pomoć Nikke Lehtonena i Sondrea Oldena. Nakon drugog pogotka obje su strane zamijenile vratare, no niti Tilen Spreitzer nije zaustavio nalet Medvjeda u kojemu Nathan Perkovich postiže pobjednički pogodak nakon asistencije Yanna Sauvea za sjajnih 0:3 na polovici susreta. Igrači HK SŽ Olimpije do kraja druge trećine uspjeli su smanjiti razliku te se na drugu pauzu išlo s rezultatom 2:3 u korist KHL Medveščaka.

Zadnji izlazak na led večeras Medvjedi su iskoristili da dokažu koliko su željni pobjede. Posljednji dio susreta probudio je tako i strijelca iz prve utakmice – Sebastiena Sylvestra koji je u nepune tri minute dva puta lomio protivničkog vratara, prvo sam, a drugi puta uz pomoć Yanna Sauvea i Nathana Perkovicha. Konačni rezultat na semafor postavlja zagrebački dečko – Ivan Janković na asistenciju Davida Brinea i Brune Fičura za velikih 2:6 na semaforu bledske ledene dvorane i prvo mjesto za KHL Medveščak Zagreb na 15. međunarodnoj ljetnoj hokej ligi.

Strijelac koji je započeo večerašnju golijadu na Bledu i koji je proglašen igračem utakmice, John Armstrong, dao je svoj komentar na utakmicu i turnir:.

“Odlično je stvoriti pobjednički mentalitet već na početku sezone. Vidjelo se na dečkima kako postaju bliski tijekom ovoga turnira. Večeras smo odigrali jako dobro, a osobito u posljednjih pet minuta kada smo pospremili velik broj pakova u gol Olimpije. Vratari su također bili u dobroj formi i smatram da smo cijeli turnir obrambeno dobro odigrali. Ne mogu dočekati da krene EBEL sezona!”

Nadolazeće utakmice jedva čeka i Ivan Janković, strijelac posljednjeg večerašnjeg pogotka.

“Odradili smo dvije utakmice stvarno odlično, ostvarili smo dobar rezultat i osvojili smo turnir. Krećemo u sezonu s jednim peharom, a želimo ju završi.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?