europa-kosarka
71
4

Cedevita ostala kratka protiv Torina u otvaranju Eurokupa

Cedevita Twitter
Cedevita je otvorila Eurokup protiv Fiat Torina u napetoj borbi za prve bodove u skupini.

Cedevita i Torino otvorili su Eurokup skupine A u okršaju u Zagrebu. Ovo je prva službena utakmica u kojoj se sreću ove dvije ekipe pošto je Torino novopridošla momčad u Europi.

Utakmica je počela u visokom tempu, a obje momčadi pratile su jedna drugu, kako na terenu tako i na semaforu. Rezultatski su uvijek bili blizu jedna drugoj, a minimalna prednost na kraju prve četvrtine odlazi gostima sa 17:18.

Cedevitu je od početka najviše nosio Stipanović dok je na drugoj strani najbolji igrač tog perioda bio Patterson koji je u dobrom ritmu nastavio i dalje.

U drugu četvrtinu domaćin ulazi mnogo jače te stvaraju serije kojima se odvajaju od opozicije u brzoj sukcesiji. U jednom trenutku Cibona je uživala prednost od +12 poena, a Torino jedva hvatao priključak.

No, to se sve ubrzo mijenja nakon poluvremena. Pri povratku s odmora, gosti kao da su se dodatno motivirali i osvježili ili je Cibona samo pala u igri. Do polovice treće četvrtine, tope cijelu prednost domaćih igrača te preokreču utakmicu na glavu i preuzimaju vodstvo. 14:23.

Zadnja četvrtina bila je ona najnapetija. Slično kao i na samom početku susreta, igralo se koš za koš, a ponovno je malenu prednost stvarao Torino.

Na kraju su ipak gosti prevagnuli i preko raspoloženog Mbakwea uzeli Ciboni prve bodove turnira. Osim njega, briljirao je i Garrett. Na strani domaćina najbolji su bili Nichols te ponovno Stipanović.

Cedevita – Fiat Torino 83:86 (17:18, 30:21, 14:23, 22:24)

Cedevita: Ukić 9, Krušlin 12, Johnson 2, Katić, Bajo, Nichols 17, Slavica, Zganec 2, Musa 11, Cherry 8, Stipanović 15, Murphy 7

Fiat Torino: Garrett 17, Parente, Vujačić 9, Poeta, Stephens, Patterson 15, Washington 8, Okeke, Jones, Mazzola 5, Mbakwe 20, Iannuzzi 12

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?