europa-kosarka
71
4

CSKA i Olympiakos u sjećanju na 2012.: Teodosić da ili ne?

Getty Images/Miloš Teodosić
CSKA je favorit, ali bio je i prije pa je redovno gubio od Olympiakosa na završnicama.

Branitelj naslova CSKA i Olympiakos otvaraju euroligaški Final Four u Istanbulu. Kada god se sretnu te dvije momčadi na završnici, prva je asociacija 2012. godina i čuveni povratak Grka nakon -19 u trećoj četvrtini. Olympiakos je Printezisovim ubačajem u posljednjoj sekundi postao europski prvak.

Godine prolaze, ali omjer snaga na papiru ne mijenja se. Moskovljani ponovno imaju ulogu favorita, ne samo protiv Olympiakosa, već i na cijelom turniru, no bilo je tako i prošlih godina pa su tek lani dočekali trijumf nakon godina čeanja. A i njega su gotovo izgubili sličnim scenarijem iz 2012.

O tome što će i koliko moći ruska mašinerija ovisit će o Milošu Teodosiću. Srpski reprezentativac ne igra već neko vrijeme zbog ozljede, a i sam je priznao da je daleko od željene forme.

“Final Four mora se igrati makar i s dva-tri treninga. Možda više fizički nisam spreman, ali mentalno jesam. Potrudit ću se da pomognem ekipi i da ne obraćam pažnju na bol”, rekao je Teodosić za Sportski žurnal.

 

“Titula je naša, ove je godine branimo. Iskustva nam ne manjka, to moramo pokazati u polufinalu. Olympiakos je dugo zajedno, sjajna su ekipa koja se ne mijenja mnogo. Spanoulis je pokretač, a tu je i Printezis, ali oni imaju specifičan timski duh. Opasan protivnik kojeg jako cijenimo.”

Spanoulis je i doveo Olympiakos do Istanbula nakon što je gubio 1-2 u četvrtfinalu od Efesa. Grci su najopasniji kada nemaju pritisak, a nitko na njih ga i ne stavlja, pogotovo jer nema važnih Hacketta i Lojeskog, no njih nema već duže vrijeme.

“Kad smo igrali prošli put s CSKA-om, Teodosić i De Colo s poenima i asistencijama imali su preko 60 poena. Ne možemo dopustiti da njih dvojica idu preko 20 poena, moramo ih limitirati i pripaziti i na tempo utakmice”, istaknut će Patrick Young.

Svi će spomenuti isto, obrana i pripaziti na najbolje igrače. Samo tko će to bolje sprovesti u djelo pitanje je.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?