europa-kosarka
71
4

“La Bomba zauvijek”: Navarro i službeno završio karijeru

Barcelona
Juan Carlos Navarro danas se oprostio s navijačima na svečanoj ceremoniji kluba.

Proslavljeni španjolski košarkaš kojem se “klanjaju” i najveći rivali danas se i službeno oprostio od profesionalnog dresa Blaugrane i svoje selekcije.

Juan Carlos Navarro član je Barcelone postao još 1997. godine, a od tada je samo jednu jedinu godinu pauzirao od katalonskog titana kada je u sezoni 2007./2008. zaigrao za Memphis Grizzliese u NBA ligi.

Sa španjolskom reprezentacijom ima dva europska i jedno svjetsko zlato, bio je MVP  Eurobasketa 2011. godine, dok je s Barcelonom dvaput osvajao Euroligu (2003. i 2010.). Španjolsku ligu pokorio je čak osam puta, uzimao je i srebro na dvije svjetske pozornice (2003. i 2007.), a jednom i broncu (2017.), dok je na Olimpijskim igrama uzeo dva srebra (2008. i 2012.) te jednu broncu prije dvije godine.

Navarro će ostati upamćen kao jedan od najboljih šutera u povijesti europske košarke, naravno i po svojoj čuvenoj “La Bombi“.

Njegova “jedanaestica” bit će povućena iz upotrebe, no on se još uvijek ne oprašta od kluba u kojem ostaje na funckiji menadžera košarkaške sekcije.

25. rujna u njegovu će čast biti održana još jedna ceremonija te i 50-minutni dokumentarac o njegovom životu.

“Nastavit ću raditi sve što je u mojoj moći za ovaj klub. On je bio moj život, davao sam sve od sebe za njega još od dana kada sam bio u akademiji, pa sve do moje posljednje utakmice,”, krenuo je Navarro pa nastavio: “Sada se povlačim kao igrač sa sjećanjima na sve te trofeje koje smo osvojili, s posebnim osvrtom na dva koja smo osvojili u Euroligi. No i sa sjećanjima poštovanja i prijateljstva koje su mi svi pokazali, čak i protivnici. Sada ću pomagati mladim igračima da se priviknu na prvi tim. To je posao kojem se radujem.”, izjavio je Navarro.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?