hrvatska-kosarka
336
4

Bogdanović: Želja da osvojim nešto s reprezentacijom vuče me svako ljeto

FIBA
Bojan Bogdanović predvodit će Hrvatsku u predstojećim dvobojima s Litvom i Poljskom.

Kada je reprezentacija u pitanju, Bojan Bogdanović nikada nije bio upitan. I nikada neće. Kao predvodnik kolone od četiri NBA igrača vodit će Hrvatsku dvije utakmice koje mora dobiti protiv Litve ili Poljske ili Kinu neće vidjeti.

Iza njega dugi je ljetni odmor, rekao je jednom prilikom da čak nije znao ni što raditi od dosade, ali to je prošlost, a sadašnjost i bliska budućnost – reprezentacija.

“Otkako sam otišao u NBA, sezona je naporna, igra se svaka dva dana, ali ljeti imam više odmora nego kad sam bio u Europi, pa mi to pomaže u odazivima. Ali sve kreće od unutarnje želje, od srca, i meni je bio san kao klincu da igram za reprezentaciju i s njom osvojim nešto, ta me želja vuče iz ljeta u ljeto i nije mi problem. Dapače, jedva čekam svako ljeto”, rekao je u razgovoru za Grosbasket najbolji hrvatski košarkaš.

Kojemu je definitivno mjesto na smotri najboljih, a za što će nakon Litve i Poljske morati biti najveći navijač jer više neće moći pomoći u četiri preostale utakmice.

“Bitno je da ugrabimo ove dvije pobjede jer smo u nezavidnom položaju, ali nadam se uz odaziv NBA igrača koji su nam prije nedostajali da možemo do njih jer su nam krucijalne budući da imamo lošiji rezultat nego smo planirali.”

U planovima i prognozama svih eksperata njegovu Indianu nitko nije vidio u doigravanju prošle sezone, a na kraju je odvela LeBrona Jamesa i Cleveland do sedme utakmice. Jamesovim odlaskom Pacersi bi sada trebali igrati još ozbiljniju ulogu na Istoku.

“Svakog ljeta kada se dogodi neki trade, Liga se “pomjeri”. James je dosta oslabio Istok, a ojačao Zapad, tako da su Boston Celticsi glavni favoriti, a u drugom redu vrebat ćemo mi i Philadelphia. Lani se nitko nije nadao da ćemo ući u doigravanje, a ne namučiti Cavse koje smo, po meni, i trebali preskočiti. Zapad će biti neizvjestan kao i prije, ali u veljači kada budu novi tradeovi, James će vjerojatno ojačati ekipu s veteranima jer tako radi cijelu karijeru.”

Ali prije NBA-a hrvatskom kapetanu na pameti su samo Litva i Poljska.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?