hrvatska-kosarka
336
4

Cedevita napada Kup Krešimira Ćosića: Musa postao hrvatski državljanin

KKCedevita.hr
Košarkaši Cedevite tražit će i petu uzastopnu godinu slavlje u Kupu Krešimira Ćosića koji će se od 14. do 17. veljače održati u Zadru.

Momčad Jure Zdovca u četvrtak u četvrtfinalu očekuje dvoboj s gradskim rivalom Zagrebom, a ukoliko opravdaju ulogu favorita u polufinalu ih čeka bolji iz duela ŠibenikZabok.

“Mislim da smo svi svjesni što za nas znači Kup. Sigurno ćemo morati odigrati puno bolje nego u posljednje vrijeme. Imamo razna opravdanja ali za osvojiti Kup moramo odigrati tri dobre utakmice. Bitno je da napravimo dobar program, da se istovremeno i odmorimo i da momčadi ukažemo na pogreške. Držim da igrači dobro znaju što ih čeka i da će pokazati pravo lice”, najavio je trener Jure Zdovc.

Visoki tempo i iznimno zahtjevan ritam više nije Cedevitina nepoznanica.

“Naviknuli smo igrati u ovom ritmu, tako nam je od početka sezone, ništa neuobičajeno za nas odigrati tri utakmice u četiri dana. Imamo dobar ždrijeb, to moramo priznati, ali niti jedna utakmica za nas nije unaprijed dobivena. Svaka je teška i u svakoj moramo biti najbolji što možemo. Svaki kiks se tu plaća ispadanjem i nema popravka. Vjerujem da je to svima jasno, i igračima i stožeru.”

Velika vijest i olakšanje treneru Cedevite jest da u rotaciji o Džananu Musi više ne mora razmišljati kao o strancu.

“Musa dobiva igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to također odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu”, potvrdio je Zdovc.

Mladi košarkaš iz Bihaća dobio je sportsko državljanstvo jer su protekle tri godine od registracije za Cedevitu i više se neće voditi kao igrač stranac u utakmicama Kupa Krešimira Ćosića i HT Premijer lige.

“Ja sam jako sretan i zadovoljan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario”, rekao je Musa, pa se okrenuo nastupima u Kupu:

“Mislim da smo se pripremili dobro kroz sezonu i bolji smo nakon svake utakmice. Imali smo neku krizu, koju smo sada prebrodili i očekujemo Kup s nadom, kao i uvijek, da ga osvojimo.”

Cedevita je Kup Krešimira Ćosića osvojila ukupno pet puta i trenutno je u seriji od četiri uzastopna naslova u Kupu (najbolja je bila 2012., 2014., 2015., 2016. i 2017.), no sigurno da će se tu nešto pitati i Cibonu i Zadar, koji je kao domaćin vrlo opasan.

“Naravno, no mi svaku momčad trebamo respektirati. Ne treba otpisivati ni Zagreb, ni Šibenik, ni Zabok, ni sve ostale momčadi jer i oni igraju košarku i treniraju svaki dan željno da nešto ostvare. Ne treba podcjenjivati, ali mislim da smo mi definitivno najkvalitetnija momčad. No, opet, to treba pokazati na terenu . Zadar s takvim navijačima je opasan, a Cibona ima jedan iskusan roster. Tako da uz sva ta neka zbivanja i okolnosti koje mi imamo mislim da će to biti jedna jako dobra završnica”, dodao je.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?