hrvatska-kosarka
336
4

Medekice nastavile dominirati: osvojile kup s +27 u finalu

HKS
U finalu Kupa Ružice Meglaj-Rimac igračice Medveščaka osvojile su novi naslov, još jednom pokazavši dominaciju u hrvatskoj ženskoj košarci.

Nakon polufinalne pobjede nad Šibenikom od 18 poena razlike Medekice su u finalu još uvjerljivije svladale Ragusu, rezultatom 77:50.

Dubrovkinje su finale na domaćem terenu izborile ludim preokretom u zadnjoj četvrtini protiv Zadra, odnosno sa zvukom sirene. U finalu je Medveščak pokazao da je barem za razinu bolji.

Ragusa je držala tempo u prvoj četvrtini, no Medekice su imale prednost od tri poena nakon isteka vremena. Druga četvrtina bila je katastrofalna za Dubrovkinje. Postigle su samo šest poena, a primile čak 29. Crna rupa Raguse uzrokovala je odlazak Medveščaka na velikih 24 razlike već nakon 20 minuta igre.

U drugom dijelu, stoga, nije bilo puno neizvjesnosti. Ragusa je rezultatski dobila treću, izgubila četvrtu četvrtinu. Ukupno 27 poena razlike za Medekice, za koje je Iva Borović bila najbolja s 25 poena.

Stojanović je zabila 20 za Ragusu, Marin je dodala 14. Kod Medveščaka uz Borović najbolje su bile Tadić sa 16 poena i Bura s 15.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?