hrvatska-kosarka
336
4

Stojko Vranković: Bili bi kandidat za medalju na SP-u sa svim NBA igračima

HKS
Izbornik košarkaša dao je izjavu uoči gorljivog mjeseca za košarkaše.

Predsjednik HKS-a, Stojko Vranković, za medije je dao izjavu u kojoj se dotiče nekih tekućih problema hrvatske košarke, od čega su najznačajnije kvalifikacijske utakmice u rujnu, kao i neizbježni otkazi pojedinih NBA igrača te naposljetku uspjeh zlatnih reprezentativaca do 16 godina, koji su na EP-u prije nekog vremena osvojili zlatnu medalju.

“Kada smo mi kompletni, kada imamo svih šest NBA igrača, može se reći, to je moje mišljenje, da bismo na SP-u bili u krugu kandidata za medalju.”

Problem momčadi je preveliki jaz između NBA košarkaša i košarkaša iz domaće lige. U Kinu se na Borislav Stanković kup išlo sa trećom momčadi.

“Željeli smo vidjeti s čime to raspolažemo. Sada imamo manje problema nego na početku kvalifikacija. Doduše, ne treba od toga bježati, bilo je i naših pogrešaka u startu, ali za sve je ovo bilo novo natjecanje jer se ovakve kvalifikacije do sada nisu igrale. Sada je stručni stođer skenirao veću skupinu igrača, koji će moći pomoći u studenom i veljači, a pomogao je i nastup naše U-20 selekcije koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu Europe.”

Oduševljen je predstavom kadeta koji su osvojili europsko zlato u kategoriji do 16 godina, kao i srebro u kategoriji do 20 godina.

“Kadetska je selekcija produkt Jedinstvene kadetske lige koju smo lani pokrenuli, a zak oju dobivamo odlične povratne informacije. Preko nje imamo bolji pregled terena, organiziramo povremena okupljanja najboljih, pratimo razvoj svih tih igrača. Što se seniorske konkurencije tiče, inicirali smo i jedinstvenu Prvu ligu (koja je zapravo druga liga), a upravo će se u njoj iduće sezone kaliti talenti kao što su Roko Prkačin ili Ivan Perasović.”

Ulazak u kvalifikacije s omjerom 3:0 komentira:

“Ljudski je griješiti, pa i priznati to. Krenuli smo s 0-3, ali kad lupiš glavom u zid, pronađeš rješenje i izlaz. Mi nemamo kulturu liga kao Španjolska ili Italija, pa nam se to pokazalo kao defekt, ali smo postavili stvari od baze da nam se to više ne dogodi.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?