hrvatska-kosarka
336
4

Vitamini idu punom parom u novu sezonu: Znamo što želimo i tome ćemo težiti

KK Cedevita
Košarkaši Cedevite kreću prema Sloveniji na trening kamp pred početak nove sezone.

Košarkaši Cedevite jutros su nakon treninga u Domu košarke Cedevita krenuli put Rogle koja će im biti dom slijedećih desetak dana u intenzivnom trening režimu.

Kako javljaju iz kluba, otputovali su svi raspoloživi igrači pod kapom Sita Alonsa i Slavena Rimca, u međuvremenu se očekuje dolazak Magettea, Žganeca i Bošnjaka.

Na Rogli su predviđene tri trening utakmice, za sada su dogovoreni ogledi s Celjem i Telekom Bonnom.

Filip Krušlin prokomentirao je stanje u momčadi pred put u Sloveniju.

“Dobro se radi. Jučer nam se priključio predzadnji igrač, a još čekamo da nam se priključi zadnji. Kad se Karlo vrati iz repke onda ćemo svi biti kompletni. Bit ćemo nekih osam-devet dana na Rogli do odlaska u reprezentacije. Dobro se krenulo. Zadovoljan sam i tempom i radom. Mislim da je ovo jedan drugačiji način i drugačiji pristup. Ovo je za mene nešto novo i nešto zanimljivo. Trener je stranac i to je općenito drugačija filozofija košarke. Tako da je to za mene jedno novo iskustvo. Rad, vježbe i sve što ide uz to je malo drugačije.”

I ranije je Cedevita imala dosta stranaca u klubu, ali ova momčad je posebno internacionalna.

“To je sport. Sad ima više stranih igrača nego domaćih, no ja tu ne vidim neki poseban problem. Bitna je ekipa, bitan je klub i bitno je da svi igramo pod znakom Cedevite. Tko je otkuda je manje bitno. Bitno je da napravimo rezultat koji se od nas očekuje i da probamo izboriti Euroligu.”

Teško je reći kako daleko može ova momčad, no glavno je imaju svoje ciljeve koje žele ostvariti.

“Teško je o tome govoriti odmah u startu i sad ni nema potrebe za tim. Što se tiče toga što se puno radi, to nije nešto neuobičajeno za početak sezone. Pokušavamo što više napraviti u što kraćem periodu, pošto nemamo baš pretjerano puno vremena, s obzirom na reprezentaciju, koja je s obzirom na klub u dosta nezgodnom terminu. Međutim, što je tu je. Kako je nama, tako je i drugim klubovima. Na neke klubove to možda utječe malo više ili manje, s obzirom na broj reprezentativaca. Međutim, bitan je glavni cilj, koji svi dobro znamo i trebamo ići prema tome.”

Ove sezone Cedevita će igrati s dvije momčadi, zbog čega bi vam ipak trebalo biti lakše, što se tiče putovanja, u odnosu na prošlu sezonu.

“To je sigurno za prvu ekipu bolje, s obzirom na manji broj utakmica i manje putovanja. Samim time na ta dva fronta na koja se mi borimo moći će biti i veća energetska potrošnja. Nešto slično bilo je i prije dvije sezone. To je bila neka probna sezona, a nadam se da će to ove sezone biti lakše, s obzirom da klub već ima takvo iskustvo od prije dvije sezone. Sigurno da je to neko rasterećenje za prvu ekipu, no ipak igramo dva izuzetno bitna natjecanja, a bitno nam je i hrvatsko prvenstvo, tako da na kraju ciljevi ostaju isti.”

Dosta igrača Cedevite će otići u reprezentacije, tako da će izgubiti kontakt s klubom.

“Kod nekih klubova je takvih igrača možda manje, no kod nas ima dosta veliki broj reprezentativaca koji neće biti određeno razdoblje s momčadi. To sigurno nije baš zgodna okolnost. Jer u nekoj srži priprema neće svi igrači biti tu za uigravanje.”

Što on sam očekuje od reprezentacije?

“Očekujem, s obzirom da ćemo biti u relativno punom sastavu, da odigramo dvije dobre utakmice i da se muški potučemo. Mislim da uz te dvije eventualne pobjede, koje su nam izuzetno bitne, Litva doma i Poljska vani, imamo puno veće šanse za izboriti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, što bi bilo izuzetno velika stvar. Ja sam bio na Olimpijskim igrama i Europskom prvenstvu i kad bih to mogao još zaokružiti sa Svjetskim prvenstvom sigurno da bi to bila jedna lijepa stvar.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?