hrvatska-kosarka
336
4

Zabok će ugostiti košarkaški spektakl: Rudež i Giriček podučavat će nove uzdanice

Foto: Basketball Camp Croatia
Budućnost hrvatske i inozemne košarke razvijat će se tekućeg ljeta u kampu Basketball Camp Croatia.

Košarkaški kamp smješten u Zaboku dosad je privukao 200 polaznika iz čak sedam zemalja koji će imati priliku raditi s vrhunskim košarkaškim stručnjacima i profesionalcima.

Prvi termin kampa (25. lipnja – 2. srpnja) ima još nekoliko slobodnih mjesta, dok je drugi termin (2. srpnja – 9. srpnja) potpuno popunjen što dovoljno govori o kvaliteti kampa. Polaznici u dobi od 11 do 18 godina dolaze iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Izraela.

Mladi košarkaši svakodnevno će raditi s pomoćnim trenerom turskog Efes Pilsena Tomislavom Mijatovićem, trenerom slovenskih prvoligaša Damjanom Novakovićem i bivšim pomoćnim trenerom hrvatske košarkaške reprezentacije Ivanom Velićem.

Foto: Basketball Camp Croatia
Foto: Basketball Camp Croatia

Savjetom će polaznike voditi iskusni hrvatski prvoligaši Marin Rozić i Ive Ivanov. Pridružit će im se i bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček te bivši igrač Orlando Magica Damjan Rudež koji danas igra u Monacu.

Gost kampa je Damir Mulaomerović, bivši igrač te trener Cibone i izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije. Svoj je dolazak potvrdio i direktor omladinskog kampa Real Madrida Alberto Angulo.

Program treninga u kampu pažljivo je sastavljen kako bi mlade talente pripremio za sve što ih čeka u karijeri profesionalnog košarkaša. Polaznike će o pravilnoj prehrani educirati liječnik Josip Zekić, stručnjak za sportsku prehranu koji ima bogato iskustvo rada s hrvatskom vaterpolskom i rukometnom reprezentacijom, kao i drugim hrvatskim profesionalnim sportašima.

Foto: Basketball Camp Croatia
Foto: Basketball Camp Croatia

Put profesionalca sa sobom neizbježno donosi brojne izazove i pritiske. Kako se s njima najbolje nositi polaznike će podučiti iskusni psiholog Mentalnog Treninga Luka Škrinjarić, koji je radio s brojnim uspješnim hrvatskim sportašima.

Kamp se održava u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Cilj kampa nije samo omogućiti mladima rad s vrhunskim trenerima nego i pružiti im priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport.

Polaznici kampa bit će smješteni u hotelu Well Termi Tuhelj, a uz detaljno osmišljen dnevni program treninga u dvorani KK Zabok slobodno će vrijeme između treninga provoditi na bazenima termalne rivijere.

Najsuvremeniji košarkaški kamp u regiji te profesionalni program rada jamče da će predstojeći kamp biti važan korak u razvoju brojnih budućih košarkaških majstora.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?