hrvatska-kosarka
336
4

Zdovc: Podcijenili smo Split, bila je to katastrofalna utakmica, moramo pokazati karakter

Marin Sušić / HKS
Jure Zdovc i Karlo Žganec najavili su drugu utakmicu polufinalne serije koja sada seli u Split.

Večeras Cedevita gostuje kod Splita na drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja Hrvatski Telekom Premijer lige. Zagrebačka momčad u Domu sportova je osigurala prvu pobjedu, a sada im treba još jedna za ulazak u veliko finale.

Međutim, njihov strateg Jure Zdovc nikako nije zadovoljan tim prvim susretom. Unatoč pobjedi, smatra kako je to bila katastrofalna utakmica.

“Baš gledam ovu katastrofu od košarke. Bili smo spori, bili smo neangažirani i nismo bili na nivou na kojem bi trebali biti i koji se od nas očekuje. Stvarno sam jako razočaran takvim odnosom prema toj utakmici, koja je ipak playoff, polufinale doigravanja. Očigledno su igrači podcijenili ekipu Splita, mada smo ih mi upozoravali.”, krenuo je trener Cedevite Jure Zdovc.

Split je izrazito opasan i motiviran, tvrdi Zdovc.

“Split u zadnje vrijeme igra dobro i neće biti nimalo lako. Oni su sigurno dobili krila i motivaciju. Sad je na nama da pokažemo karakter i drugačiji odnos prema utakmici da bi tu utakmicu u Splitu dobili i da se možemo u miru pripremiti za finale.”

Oglasio se i krilni centar Vitamina, Karlo Žganec.

“Split se u prvoj utakmici pokazao kao dosta tvrda momčad. Stvarno su odigrali na jednom zavidnom nivou. Imali su odličnu šutersku večer i stvarno smo imali jednu tešku utakmicu. Hvala Bogu, dobili smo na kraju, ali sutra dolazi nova utakmica. Mislim da smo mi u prvu ušli malo preopušteno, tako da ovu utakmicu moramo shvatiti puno ozbiljnije i ući puno fizički moćnije.”

Karlo misli da se ništa takvog neće dogoditi i večeras.

“Mislim da neće biti tako. Oni su tada bili u dosta lošem stanju i nedostajalo im je puno igrača. Mislim da je neobjektivno očekivati da će biti takva utakmica. Mi moramo odigrati na našem nivou kako ne bi bilo problema kao što je bilo u Zagrebu.”

Cedevita će u večerašnji susret morati ući bez ozlijeđenog Tonija Katića te Darka Baje koji se priprema za završnicu Prvenstva Hrvatske s juniorima.

Zadnji put kada su Vitamini gostovali u Splitu bilo je to 4. travanja u sklopu 21. kola HT Premijer lige. Zagrepčani su slavili s velikom razlikom 108:63.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?