Bivši košarkaš Zagreba ušao u povijesne NBA knjige

Getty Images
Nevjerojatan put do uspjeha ovog košarkaša.

Mike James ući će u povijesne NBA knjige. Ovaj 27-godišnji razigravač Phoenix Sunsa postat će prvi igrač kojem je jedan NBA klub ponudio “puni” ugovor nakon što je prethodno imao potpisanu two-way ugovornu obvezu. Takvi ugovor od ove sezone su novina u NBA ligi, a svaki klub može imati dva igrača koju su de facto potpisali ugovore za dva kluba – jedan iz NBA lige, te jedan iz razvojne, G-lige.

Prema takvoj vrsti ugovora, igrači su imali ograničen broj dana koje su mogli provesti u NBA klubu te za to dobivati i plaću. Kako se James približio tom broju dana, u Sunsima su mu odlučili ponuditi “puni” ugovor, a da bi to napravili, morat će otpustiti jednog igrača iz rostera.

To mogu samo putem razmjene ili da odluče u potpunosti otpustiti igrača, a to bi mogao biti Derrick Jones.

Inače, James je tek s 27 godina prvi put osjetio dašak najjače košarkaške lige svijeta. Nakon sveučilišne karijere 2012. godine nitko ga nije birao na draftu, a svoj prvi profesionalni klub dočekao je u Hrvatskoj.

Još 2012. igrao je za KK Zagreb, a nakon toga lutao Europom – Hapoel Gilboa Galil, Paffoni Omegna, Kolossus Rodou, Laboral Kutxu i Panathinaikos.

Ove godine došao je u Phoenix i bio namijenjen za ulogu trećeg razigravača momčadi. Nakon svađe Erica Bledsoea i njegove suspenzije pa zatim i odlaska iz kluba, James je postao starter i nanizao nekoliko sjajnih partija.

U posljednje vrijeme često ulazi s klupe umjesto Tylera Unisa, a u tekućoj sezoni bilježi u prosjeku 10,5 poena, 4 asistencije i 2,9 skoka po utakmici.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?