reprezentacije-kosarka
72
4

Bogdanović, Šarić i društvo isprobali parket Gradskog vrta: Ima sitnih problema, ali riješit će se do Litve

HKS
Hrvatski košarkaši već su odradili prve treninge u Gradskom vrtu gdje će u petak dočekati Litvu.

S početkom tjedna hrvatska košarkaška reprezentacija preselila se u Osijek, gdje će u petak dočekati Litvu u prvoj utakmici drugog kvalifikacijskog kruga za odlazak na Svjetskog prvenstvo.

Reprezentativci su već isprobali novi parket Gradskog vrta u kojemu će za tri dana više od 4000 navijača davati, tako je uvijek u Slavoniji, veliku podršku Bogdanoviću, Šariću i društvu.

Za izbornika Dražena Anzulovića povratak u Osijek budi posebne emocije, tu je, naime, prije dva desetljeća zaključio igračku karijeru.

“Kada sam se vozio na prvi trening, uhvatile su me emocije. Nisam dugo bio ovdje, posljednji put našao sam se sa svojim direktorom (Zdenko Šmit nap. a.), ali drago mi je da smo ovdje. Osijek nije bio slučajan izbor za domaćinstvo ovako važne utakmice”, rekao je Anzulović.

“Došli smo ovdje na posljednji glanc. Ono što je najbitnije, igrači su zdravi i spremni. Ima nekih sitnih problema, ali to bi se trebalo riješiti za dan-dva i kvalifikacije bi se trebale nastaviti u željenom izdanju.”

Anzulović nije ni najmanje prštio od zadovoljstva nakon dva pokusa sa Slovencima od kojih je onaj drugi bio dosta bolji, ali ne još onakav kakav bi Zula htio.

“Dobili smo uvid u stanje svakog pojedinca, neki su bolje fizički spremni, neki slabije, ali bit ćemo optimalnom stanju, kako bismo bili na razini potrebnoj za Litvu. To je visoka razina, maksimalna koju ova ekipa mora dati. Druga utakmica sa Slovencima pokazala je puno boljih stvari u našoj igri nego tri dana ranije, stoga vjerujem da će biti bolji i nakon ovog završnog dijela. Sada će igrači biti i svježiji, ritam treninga u Osijeku neće biti naporan, ovdje radimo završne pripreme u taktičkom dijelu te podizanju šuterske forme.”

Za Litvu, ali i Poljsku tri dana kasnije, zahvalnice su dobili Darko Planinić, Domagoj Bošnjak i Martin Junaković.

“Oni su i dalje dio naše reprezentacije, ali odlučio sam se za ovih 12 za koje smatram da mogu odgovoriti na sve sustave igre koji nam trebaju za ove utakmice. Posljednji se priključio Simon, koji je stigao dan uoči utakmice u Celju. Ali on je dovoljno inteligentan, sposoban za brzu i kvalitetnu prilagodbu za sve sustave. Za ova četiri dana još će bolje pohvatati konce, ne sumnjam da će se uklopiti i dati važan doprinos kvaliteti momčadi.”

Inače, momčad će u utorak posjetiti Vukovar i tamošnju bolnici te masovnu grobnicu na Ovčari. Po povratku u Osijek u večernjim satima odradit će otvoreni trening za sve koji bi htjeli izbliza vidjeti naše igrače, a sigurno ih ima puno.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?