reprezentacije-kosarka
72
4

Europski prvaci zagrijavaju Hrvatsku: Litva je uvijek Litva, a Poljska uigrana

HKS
Hrvatska košarkaška reprezentacija u srijedu od 20 sati u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

Nakon tjedan dana svakog najsuhoparnijeg dijela, treninga i treninga, hrvatski košarkaški reprezentativci dočekali su prvu pripremnu provjeru uoči dvije kvalifikacijske utakmice s Litvom i Poljskom.

U srijedu u 20 sati u Areni Varaždin ugostit će europske prvake Slovence, koji će u subotu uzvratiti gostoprimstvo u Celju. Slovenci su možda i najveće žrtve ovog sustava kvalifikacija budući da im je ekipa drastično oslabljena.

“Dobro će nam doći da odigramo utakmicu zato što je utakmica neko mjerilo svega što radiš. Ne možeš ti treningom postići ono što utakmicom možeš. Nadam se da ćemo u drugoj utakmici u Celju u momčadi imati i Simona i da budemo kompletni, ako ne , sasvim sigurno će nam dobro doći te dvije utakmice pa da s nekoliko treninga u Osijeku pred punom dvoranom dočekamo Litvu”, rekao je za Basketball.hr Rok Stipčević, jedan od najstarijih u našim redovima.

“Litva koja ima 6-0, taj rezultat treba respektirati jer Litva je uvijek Litva. Poslije igramo protiv Poljske u gostima koja nije puno mijenjala roster, tako da je uigrana. Bit će teško, ali mi znamo svoju kvalitetu, poštujemo i respektiramo jedne i druge, ali ulazimo u utakmice bez straha i željni pobjede.”

Koliko može Litva bez NBA igrača?

“Baš sam nedavno pričao s cimerom Hrvojem Perićem, nekad kada se glavni igrač ili dva glavna igrača maknu iz ekipe, ne mora značiti u kratkom periodu da će ta momčad biti lošija. Tada se obično dogodi neka kemija, neka energija koja kohezira grupu  i odigra se čak i bolje. Svaki igrač traži svoje mjesto pod suncem i želi se dokazati pa daje više od svojih mogućnosti. To govorim o kratkom periodu, možda na neki duži period će se vidjeti nedostatak dva glavna igrača. Ne bih se vodio time da će oni biti lošiji zbog njihovog nedostatka. Treba ih respektirati, oni su košarkaška nacija koja živi to. Mi se moramo koncentrirati na nas, kvalitetu imamo, trebamo je samo posložiti i odigrati na pravi način muški i kroz čvrstu obranu ne dopustiti njima da se razmašu previše.”

To bi vrlo rado htio Stipčević budući da još nema klupski angažman.

“Imam neke svoje uvjete više-manje koje želim zadovoljiti i dok ne dobijem to, ne želim potpisati samo da bih potpisao. Imao sam tri konkretne ponude i još dosta razgovora s ostalim klubovima, ali nismo se našli. Odbio sam ove tri konkretne ponude, ali dok ne dobijem ovo što želim, miran sam u glavi, treniram dobro i ono što želim sigurno će doći jer imam dobru sezonu iza sebe.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?