reprezentacije-kosarka
72
4

Petrović zadovoljan: Kada imate klase poput Šarića i Bogdanovića, onda im ugađate

Getty Images
Aco Petrović nakon susreta isticao je kako je Slovenija imala puno više energije i to je u pojedinim trenucima predstavljalo problem našoj reprezentaciji.

Hrvatska je u Opatiji nadigrala i Slovence uz novu veliku partiju Darija Šarića

“Kada igrate protiv jedne takve momčadi kao što je Slovenija koja ima takve klasne igrače na vanjskim pozicijama, onda vaš odgovor na početku utakmice i na početku drugog poluvremena mora biti identičan. Morate imati maksimalnu energiju. U utakmicu smo ušli s dva lagana poena Dončića i tricom s kontra strane jer tu energiju nismo imali. Što se tiče priprema, desetak dana smo iza Slovenije i to se energetski osjetilo. Onog trenutka kada smo energetski odgovorili ili pronašli petorku koja je imala odgovor na prvu, drugu ili treću lažnu kretnju pa tako branili središnji pick, tu smo se mogli braniti i raditi rezultat. Nama nedostaje prvi playmaker, a drugi je bio na terenu samo 12 minuta bez praktički ikakvog učinka i mi smo protiv takve briljantne slovenske vanjske linije igrali praktički bez playmakera što još više daje na važnosti ovoj pobjedi. Slovenija je u ovom trenutku energetski jača od nas, mi smo se potrošili na putovanju po Francuskoj gdje smo odigrali dvije sjajne utakmice i treba čestitati momcima.”

“Onog trenutka kada smo počeli razmišljati lucidnije i spuštati loptu dolje na Šarića i ostale, tog trenutka smo radili prednost. No ponavljam, ova utakmica danas ima isključivo veze s našom energijom. Potrošeni smo, malo smo umorni, a i čini mi se da smo malo dolaskom u Opatiju iz sve te izolacije, izgubili fokus i koncentraciju. Kao da igrači nisu očekivali ovako moćnu Sloveniju u vanjskoj liniji.”

Izbornik Hrvatske smatra da je logično davati višak slobode Bogdanoviću i Šariću u napadu.

“Ulazimo u zamku gdje ću postati nekakva žrtva jer Hrvatska ima individualnu klasu. Ako posjedujete takvu klasu, kako je logično igrati? Logično je igrati na tu njihovu kvalitetu u određenim ‘setovima’. Ja sam sretan da imamo takva dva igrača u svojim redovima i ne moramo ih uvijek stavljati u kalup. Ako mi od tih igrača dobivamo ono što smo dobili prošlo ljeto i dobivamo i sada, ne vidim razloga da bi ih sada trebalo sputavati.”

Izbor protivnika također je bio dobar. Hrvatska će lakše vidjeti “na čemu” je igrajući  protiv onih jačih reprezentacija.

“Mislim da smo izabrali jako dobre protivnike. Igramo sa Slovencima, Francuzima, Litavcima, moćnim protivnicima, a ne s Islandom ili Mađarima od kojih smo trenutno dosta jači.”

Petrović je posebno nahvalio mladog Dragana Bendera koji ga je impresionirao na pripremama.

“Impozantno je vidjeti klinca da u tim godinama radi sve to na parketu i to u kakvim trenucima i na kakav način. Mislim da se jako dugo vremena nije pojavio u Europi ovako kompletan igrač i mentalno i atletski. On je za klasu iznad svih koji su se pojavljivali na tim pozicijama zadnjih 10-15 godina. Klasa ili dvije iznad, svaka čast.”

Osim izbornika, pobjedu nad Slovencima prokomentirao je i Kruno Simon.

“Fajterska utakmica protiv momčadi koja igra jako dobro i koja nas je sve ugodno iznenadila. Drago mi je da smo pobijedili iako većim dijelom utakmice to nije izgledalo onako kako smo mi zamislili. Tu smo pokazali da i kada ne ide sve po planu, imamo neku svoju unutarnju energiju za preokrenuti utakmicu. Ozljeda? Ništa strašno, iskrenuo sam zglob u četvrtoj minuti i izašao sam samo na dvije-tri minute da mi učvrste bandažu, ali sutra sam već normalno na treningu.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?