reprezentacije-kosarka
72
4

Simon: Litavci će biti nezgodniji bez Valančiunasa

HKS
"Oni imaju skor 6-0 i njima nije o glavu, a nama je to utakmica koja će nam puno toga odrediti u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", rekao je Kruno Simon ususret dvoboju s Litavcima.

Iako ga je njegov Efes držao koliko je mogao, Kruno Simon u Celju je izgledao kao da se nije tek dan prije priključio reprezentaciji koja je bez njega odradila deset dana priprema.

Simon je u drugoj utakmici sa Slovenijom ubacio 12 poena, podijelio šest asistencija i uhvatio tri skoka te će biti velika hrvatska snaga protiv Litve i Poljske, a pogotovo, bude li mogućnosti, kada ne bude NBA igrača.

“S obzirom u kakvom su sastavu igrali Slovenci, možda nam ova utakmica i nije bila potrebna jer kada je protivnik slab onda i ti igraš slabije. Te dvije utakmice ne mogu se usporediti s onime što nas očekuje u petak. No, najbitnije je da je unutar naše momčadi dobra atmosfera”, rekao je Simon za kojega je izbornik Dražen Anzulović rekao kako zbog svoje inteligencije sve brzo pohvata.

“Ne treba tu puno. Uostalom, u Europi se uglavnom igra na isti način, a s glavninom ovih igrača igrao sam, a ja ću imati istu ulogu kao i kod prethodnih izbornika. To je ono što ja igram, nema tu nekih upitnika. Kao momčad, pak, specifični smo, imamo svojih vrlo jakih strana, ali i slabosti.”

Simon će uz svoju standardnu rolu puno morati pomagati i u razigravačkoj kada se bude odmarao Rok Stipčević. A u obrani bi u petak mogao biti zadužen za svog dobrog prijatelja Kalnietisa koji će čekati pravu priliku za pick and roll.

“Ne bismo se trebali zavaravati time da će zaustavljanje njihovog pick and rolla i skoka u napadu biti dovoljno jer tu je još uvijek jako puno dobrih pojedinaca kao što su Kuzminskas, Ulanovas, pa centar Gudaitis koji će nam, zbog brzine, biti nezgodniji nego što bi to bio NBA centar Valančiunas. Oni imaju skor 6-0 i njima nije o glavu, a nama je to utakmica koja će nam puno toga odrediti u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nama je to utakmica na nož od prve sekunde. No, ni pobjeda u toj utakmici neće nam značiti puno ako tri dana nakon toga izgubimo od Poljaka u Gdanjsku.”

Za kraj, gaji li Simon nadu da će moći pomoći reprezentaciju u sljedećim prozorima?

“Vidim da je u odnosu FIBA-e i Eurolige i dalje pat-pozicija, pa ne gajim iluzije da će euroligaši puštati svoje igrače, no volio bih da se to nekako ispregovara. U Turskoj je reprezentacija svetinja, pa njihov savez klubovima prijeti suspenzijama, a mi stranci u drugačijoj smo situaciji.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?