CAS vratio titulu Skenderbeuu, ali i potvrdio novu kaznu

Getty Images
Sud u Lausannei ujedno je i potvrdio kaznu koju je albanskom klubu zbog namještanja preko 50 utakmica odrezala UEFA.

Međunarodna sportska arbitraža danas se ponovno oglasila povodom situacije sa Skenderbeuom i ovaj put dosudila u korist osramoćenog albanskog kluba.

Tema je ovoga puta bila žalba kluba iz grada na jugozapadu Albanije na odluke Albanskog nogometnog saveza koja je usvojena. A to znači da će Savez morati vratiti oduzetu titulu Skenderbeuu za sezonu 2015./16., ali i 12 bodova oduzetih za minulu sezonu kao i dva milijuna albanskih leka kazne (nešto preko 15.000 eura) buduči da nije imala nikakvu zakonsku niti pravnu osnovu za to.

UEFA razotkrila: Dinamo je u Ligu prvaka ušao namještenom pobjedom

Poštivanje zakona i zakonskih propisa nedodiriljivo je u modernim, jakim zemljama, ali ne i u ovom dijelu Europe gdje se živi od usmenih odluka i naprasnih promjena tih istih zakona. Ovisno o vlasti koja je na snazi i kako joj odgovaraju stvari u tim trenucima.

Očigledno je da su čelnici tamošnjeg Saveza, suočeni s velikom sramotom i namještanjem preko 50 utakmica odlučili “oprati obraz” tako što će ad hoc kazniti Skenderbeu. A da za to nisu imali nikakvu pravnu osnovu, tj. službeni dokument.

S druge strane, CAS je potvrdio kaznu koja je Skenderbeuu odrezala UEFA od 10 godina izbivanja iz kontinentalnih natjecanja uz milijun eura kazne, s obzirom da su dokazi nepobitni, a cjelokupna zakonska procedura maksimalno ispoštovana.

Tagovi: , ,
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?