Engleski nogometaš nakon teškog sudara glavama s Cahillom završio karijeru (VIDEO)

Instagram.com/MasonRyan
Ryan Mason imao je tek 26 godina, ali bio je primoran okončati svoju igračku karijeru.

Sam sudar na prvi pogled nije djelovao tako opasno, ali se ispostavilo da je Mason doživio ozbiljnu frakturu lubanje zbog koje je u više navrata bio prinuđen odraditi operativne zahvate kod najboljih svjetskih neurokirurga.

Veznjak Hulla objavio je danas i službeno da prekida svoju nogometnu karijeru godinu dana nakon žestokog sudara glavama sa stoperom Chelseaja Garyjem Cahillom.

Mason je odluku donio samo mjesec dana nakon što je na Instagramu objavio fotografiju ogromnog reza od operacija koji mu se proteže preko cijele glave.

“Neumorno sam radio kako bih se vratio na teren ali, nažalost, poslije savjeta specijalista, nemam drugu opciju nego da se povučem iz nogometa zbog prirode povrede. Hvala svim ljudima koji su mi sve ovo vrijeme pružali veliku podršku da se oporavim od povrede koja je opasna po život. To im neću zaboraviti dok sam živ”, poručio je Mason.

Englez se u svibnju prošle godine vratio treninzima, ali se dugo čekalo na službeni povratak na travnjak. bivši trener Hulla Leonid Sluckij jednom je prigodom rekao da nije pitanje samo o nogometu, već i o njegovom životu. Ryan je od svih svjetskih stručnjaka tražio dozvolu, imao je ogromnu želju ponovno zaigrati nogomet, ali odgovori su bili negativni.

“Ryan se svima u klubu želi zahvaliti što su pomogli u njegovom dosadašnjem oporavku i suosjećali s njim u posljednjih 12 mjeseci”, priopćio je danas engleski drugoligaš.

Mason je odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju Engleske, prošao mlađe kategorije Tottenhama, ali veći dio karijere proveo je u niželigaškim klubovima sve do transfera u Hull na ljeto 2016. godine.

Ipak, ubrzo je uslijedila užasna ozljeda, koja ga je primorala da ostavi ono čime se bavio cijeli svoj život.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?