Javio se i Pep nakon proslave titule: Znao sam da osvajamo Premier ligu već u rujnu

Getty Images
"Važno je također izgraditi klub, jer Manchester City nije kao United, Chelsea ili Arsenal koji imaju povijest iza sebe", kaže Pep.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kaže da je poslije trijumfa nad Chelseajem shvatio da je njegova momčad najozbiljniji kandidat za titulu u Premier ligi.

U rujnu su se na Stamford Bridgeu sastali Građani i Plavci, a u toj utakmici je puni plijen otišao u Manchester i to minimalnih rezulatom 1:0.

Jedini pogodak tada je dao Kevin De Bruyne, a cijeloj momčadi to je dodatno napunilo samopouzdanje.

“Mislim da je ta pobjeda bila jako vaćna jer nam je dala samopouzdanje. Prošle sezone nismo bili toliko dobri protiv ostalih konkurenata. Pobjedom na Stamford Bridgeu smo dobili osjećaj – OK, možemo osvojiti titulu. Generalno smo bili stabilni. OK, imali smo Aguera koji je genijalan igrač, on ima 30 godina ali i ovi mlađi igrači su bili odlični”, rekao je Guardiola.

Okrenuo se potom Katalonac sljedećoj sezoni.

“Ako igrate Ligu prvaka, a tako ste mladi to može biti teško, ali možda je i to lekcija za budućnost. Sada moramo biti još bolji. Moramo svakim danom biti sve bolji. da biste ostali 18 uatkmica neporaženi morate biti mentalno jaki, a mi smo bili. Važno je također izgraditi klub, jer Manchester City nije kao United, Chelsea ili Arsenal koji imaju povijest iza sebe”, dodao je katalonski strateg.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?