Mings: Razočaran sam odlukom Engleskog nogometnog saveza

Getty Images
Bournemouthov nogometaš Tyrone Mings razočaran je odlukom Engleskog nogometnog saveza koji ga je kaznio s pet utakmica zabrane igranja nakon dvoboja s Ibrahimovićem.

Nogometaši Bournemoutha uspjeli su prošlu subotu otkinuti bod Manchester Unitedu na Old Traffordu, a utakmica je završila rezultatom 1:1. Ipak, gostujući nogometaš Tyrone Mings nije bio presretan odlukom Engleskog nogometnog saveza (FA).

Naime, FA je u svojoj konačnoj odluci, nakon žalbe, odlučio da će Mings zbog “gaženja” Zlatana Ibrahimovića propustiti idućih pet utakmica. Uistinu, bila je to ružna scena jer Mings je nagazio na Ibrahimovićevu glavu, no igrač Bournemoutha smatra da to nije bilo namjerno.

“Užasno sam razočaran odlukom Engleskog nogometnog saveza koji mi je dao kaznu od pet utakmica jer niti u jednom trenutku nisam namjerno pomaknuo svoje stopalo prema glavi svoga protivnika. Bio je to slučajan kontakt sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Niti u jednom trenutku nije bilo namjere da ga nagazim, niti postoji išta što bi na to ukazivalo. Moj jedini fokus bio je povratak u obranu jer ovakvi potezi nisu sastavni dio moje igre. Stoga, za sve one koji smatraju da sam namjerno išao gaziti glavu suparnika profesionalca, potresaju me takva razmišljanja.

Takav potez ne bi bio prihvatljiv niti u jednom dijelu života i ništa što bi mi prolazilo kroz glavu da idem učiniti s namjerom.

Želio bih se zahvaliti svima u klubu i navijačima na sjajnoj podršci. Jedva čekam ponovno vratiti se na teren i tako pomoći svojoj momčadi da izbori ostanak u Premier ligi.”, napisao je Mings na svom Twitter profilu.

Mings i Bournemouth uputili su žalbu na prvu odluku, no Engleski nogometni savez bio je nemilosrdan. Uz to, Ibrahimović je istog igrača namjerno lupio laktom nekoliko minuta kasnije, a za to je dobio samo tri utakmice kazne.

Podsjetimo, Bournemouth će imati težak posao bez svog braniča u narednim utakmicama jer sljedeći protivnici su im: West Ham, Swansea CitySouthamptonLiverpoolChelsea. Mingsov klub trenutno se nalazi tek 5 bodova iznad zone ispadanja, a njegov izostanak velik je udarac njihovoj borbi za ostanak u prvoj ligi.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?