Obično treneri plate ceh loših rezultata, ali ne i u WBA-u: Otjerani predsjednik i direktor kluba

Getty Images
Radikalni potezi kineskog gazde.

Obično su treneri ti koje gazde nogometnih klubova smatraju odgovrnima čim rezultati krenu nizbrdo, ali Guochuan Lai, kineski biznismen koji je u ljeto 2016. godine kupio West Bromwich Albion za oko 200 milijuna eura, procijenio je da samo radikalan potez može spasiti klub s Hawthornsa.

Predsjedniku kluba Johnu Williamsu i izvršnom direktoru Martinu Goodmanu pokazana su vrata odmah poslije jučerašnjeg potopa od Chelseaja (0:3).

Vratio se Chelsea: Hazard još jednom srušio najdražu mušteriju

Službeno, nije u pitanju otkaz, nego nešto nalik prinudnom odmoru. Tek da se momentalno ograniči utjecaj doskorašnjih ljudi koji su donosili velike odluke. Plaću, naravno, neće dobivati.

Jasno, nije Chelsea presudio spomenutom dvojcu koje je Lai doveo u klub. Ovog prvog samo dva mjeseca nakon što je preuzeo rukovođenje njime. West Brom je zakucan na dno Premier lige sa samo jednom ligaškom pobjedom još od kolovoza.

Popularni Baggiesi nemaju ni igre, a dio navijača za to vidi krivca u Alanu Pardewu, ali kako se ni rastanak s Tonyjem Pulisom ranije u sezoni nije pokazao dovoljnim, Lai je povukao neočekivan potez. Donekle neočekivan, jer se procjenjuje da će West Bromu u posljednjih 11 kola biti potrebno šest ili sedam pobjeda ne bi li opstao u među elitom.

Djeluje nemoguće.

Zanimljiva je i odluka kineskog vlasnika da na mjesto direktora vrati Marka Jenkinsa kojeg je upravo Lai otjerao kada je došao u klub.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?