Piši kući propalo: Vraća se stari prijelazni rok na Otoku

Getty Images
Izgleda kako klubovi Premier lige nisu zadovoljni i pregovori za povratak na staro krenut će uskoro.

Engleska je revolucionizirala prijelazni rok ovog ljeta i na dogovor svih klubova prvenstva odlučila tržnicu zatvoriti već 9. kolovoza, na dan prije otvaranja nove sezone.

U početku, to se činilo kao velik potez i kao korak prema naprijed, no sada, svega mjesec dana nakon što se rok zatvorio, klubovi žele povratak na staro.

Tamošnji mediji raspisali su se o velikom nezadovoljstvu svih sudionika koji tvrde da su rezultati loši. Dodatnom analizom ustvrdilo se kako ništa nije dobiveno skraćivanjem roka.

>> Kako je novac promijenio sport: Velika analiza nogometne tržnice (2010. – 2018.)

Upravo zbog toga čelnici najvećih i najutjecajnijih klubova pokušat će vratiti stvari na staro i to na sastanku koji bi se trebao dogoditi krajem ovog mjeseca. Prošli prijelazni rok tako je označen neuspjehom.

Kako bi se vratili na stara pravila i prijelazni rok sve do 31. kolovoza potrebno je da barem jedan klub iznese taj prijedlog na sjednici, a onda potom i da barem njih 14 prihvati tu ideju. Kada bi se ispunili ti uvjeti, čelni ljudi Premier lige morali bi to i realizirati.

Jedan od najvećih razloga nezadovoljstva je i utjecaj zatvaranja roka u Engleskoj na poslovanje momčadi iz drugih zemalja.

>> Potvrđeno: Englezima od sljedeće sezone kraći ljetni prijelazni rok

Naime, svi su čekali da se vrata roka zatvore na Otoku kako bi potom kupili igrače po nižoj cijeni. Također, Englezi više nisu imali priliku reagirati ukoliko bi im se netko od igrača ozlijedio na početku nove sezone ili se dodatno pojačati ukoliko bi se ispostavilo da se netko od igrača ne uklapa u njihov sistem.

Vidjet ćemo što će na kraju biti, no sve bi se moglo odigrati već do sljedećeg mjeseca…

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?