“Rashford nikada neće postati veliki napadač u Unitedu”

Getty Images
Legendarni otočki napadač prokomentirao je situaciju u kojoj se nalazi mladi Marcus Rashford.

Veliki napadač engleske nogometne reprezentacije Alan Shearer strahuje da mladi Marcus Rashford nikada neće napredovati u Manchester Unitedu.

20-godišnji talent često je korišten kao neka krilna solucija za Crvene Vragove, posebice otkako je za kormilom Jose Mourinho, unatoč činjenici da se mladić bolje osjeća u središnjem dijelu terena.

Rashford je upravo protiv Španjolske igrao pored Harryja Kanea i postigao pogodak koji je Lavovima dao prednost od 1:0. Ipak, Furija je na kraju slavila s 2:1, no to trenutno ne igra nikakvu ulogu.

Shearer, rekordni strijelac Premier lige uz 260 na svom kontu, vjeruje da Rashford ima potencijal postati jedan od najboljih golgetera svijeta, no mentorstvo Posebnog u Unitedu to čini gotovo nemogućom misijom.

“Sve dok Romelu Lukaku bude zdrav, Rashford neće dobiti priliku jedinog napadača na Old Traffordu. Sve dok je Mourinho trener, nećemo vidjeti dva napadača u središtu. Pa čak i da Lukaku ne igra, kladio bih se da bi Sanchez dobio priliku ispred Marcusa.”

Postavlja se pitanje:

“Bi li se Mourinho stvarno okrenuo Rashfordu kada bi trebao novog napadača? Ili bi otišao na tržnicu i kupio već provjerenu robu? Rahsford je toliko dugo igrao na krilu u sistemu s tri napadača tako da mu sada treba vremena da se vrati na svoju prirodnu poziciju.”

Treba mu vremena, no vremena je sve manje u modernom nogometu…

“Vrijeme više nije neki privilegij u današnjem nogometu. Ne govorim da bi Rashford trebao otići s Old Trafforda. United je odličan klub, no ako želi ostvariti svoje ambicije i biti prepoznat kao odličan strijelac, to neće postići ovdje. Ako ode, mora se pobrinuti da će biti u klubu u kojem će na njega gledati kao na glavnu osobu, napadača, najvažnijeg ili jednog od dva najvažnija igrača naprijed. U tom slučaju mislim da se može razviti u pravog golgetera.”

Rashord je zabio jedan Španjolcima, no i promašio dvije velike prilike.

“Svi znam koliko je talentiran. Dobro je završio tu akciju. Bile su tu još neke dvije prilike za kojima žali, no svejedno mislim da je dobro izgledao na terenu. Bio je pun energije i uvijek opasan u kontri. Fantastičan je on mladi igrač tako da samo treba nastaviti raditi i učiti. Veliki je dio tima.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?