Livaja prijeti na Rujevici: Rijeka je pokazala da je se mora respektirati, ali mi moramo proći

udlaspalmas.net
"Nama je ta utakmica na Rujevici najvažnija u skupini", ističe Marko Livaja.

Predvođen Markom Livajom, AEK će u četvrtak gostovati na Rujevici. I hrvatski prvak i grčki klub tu utakmicu vide kao svoju priliku.

“Puno prijatelja već mi je najavilo dolazak na tu utakmicu, zovu, pitaju za ulaznice… Drago mi je igrati protiv hrvatskog kluba u ovakvoj fazi natjecanja, lijepo je vidjeti da je Rijeka u skupnoj fazi Europske lige, pogotovo što znam nekolicinu igrača, Bradarića i Eleza iz Hajduka, Župarića iz mlade reprezentacije… Ipak, neće mi biti prvi put igrati protiv hrvatskog kluba, za Inter sam igrao protiv Hajduka na Poljudu”, prisjetio se Livaja u razgovoru za SN.

“Nama je ta utakmica na Rujevici najvažnija u skupini. Mislim da će AEK-ov put u Europi uvelike ovisiti o toj utakmici budući da nakon toga igramo kući s Austrijom i kada bismo spojili dvije pobjede mislim da bi naš plasman u drugi krug bio 70 posto riješen. Još uvijek nismo na sto posto, ali bit ćemo uskoro. S Rijekom nekako počinje ta serija jakih utakmica i vjerujem da ćemo biti na razini za pokazati svoju kvalitetu.”

Osvrnuo se na Rijekine utakmice s Olympiacosom.

“Pokazali su kvalitetu kojom zaslužuju biti dio Europske lige, rekao bih i da im je u uzvratu protiv Olympiacosa nedostajalo malo sreće da naprave još jedan veći rezultat. Ali Olympiacos je momčad koja ima veliko iskustvo Lige prvaka, a Rijeka je s kvalitetnim kadrom i dobrim trenerom na dobrom putu da jednog dana i uđe u skupinu Lige prvaka. Rijeka je ostavila dojam da ih treba respektirati, ali nama je bitno proći skupinu, nakon ispadanja PAOK-a i Panathinaikosa očekuje se naš prolaz zbog nacionalnog koeficijenta, a takvi su i klupski ciljevi jer AEK se nije pojačavao da bi igrao samo grčku ligu.”

Livaja je u Atenu stigao iz Las Palmasa.

“Za sada je stvarno sve odlično, klub ima velike ambicije i brzo sam se pronašao u toj priči. Treba nam još malo vremena da se uigramo i posložimo, ipak smo nova momčad, došlo je šest-sedam igrača, ali mogu reći da sa zadovoljan kadrom kojeg imamo i mislim da AEK može puno toga dobroga napraviti ove sezone. Na AEK apsolutno gledam kao na priliku za novo dokazivanje. Zadovoljan sam epizodom u Las Palmasu, ali poziv AEK-a me zaintrigirao i rekao sam zašto ne probati. Privukao me taj izazov Lige prvaka budući da smo igrali kvalifikacije, pa sada i Europske lige. Svakom je igraču želja, europska pozornica je uvijek intrigantna i to je najveći razlog zbog kojeg sam došao ovdje.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?