UEFA i Milan se nisu nagodili: Sankcije bi za Rossonere mogle biti žestoke

Getty Images
Euroska nogometna unija (UEFA) odbacila je prijedlog Milana oko dobrovoljnog dogovora financijskog fair-playa te će slavnom talijanskom klubu odrediti visoku kaznu.

Kako donose Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, čelnici Rossonera predstavili su plan prema kojem prognoziraju vlastitu ekonomsku stabilnost u narednim godinama, ali to nije uvjerilo ljude iz UEFA-e.

Zato sada Milan očekuje najmanje novčana kazna ili ograničenje transfer, a u najgorem slučaju – izbacivanje iz Europe.

Prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin proteklog je mjeseca izjavio da je zabrinut zbog stanja u Milanu te da su sve opcije otvorene, pritom misleći na sankcije.

O tome i eventualnom oduzimanju bodova, UEFA će odlučiti na proljeće. Izgledno je u svakom slučaju da Milanu na ljeto, a možda već i za mjesec dana, slijedi prodaja najskupljih igrača, među kojima je i naš reprezentativac Nikola Kalinić.

Stanje u klubu u totalnom je rasulu, a kineskog vlasnika kluba Yonghong Lija uskoro bi trebao zamijeniti saudijski petro-milijarder Fawaz Alhokair.

Glavni direktor kluba Marco Fassone i jedan od pregovarača u Nyonu požalio se na sve skupa.

“Čitajući danas talijanske novine, vidim da su nas svi pokopali. Užasan je to osjećaj. Nadam se da na kraju neće biti tako. Ali, moram priznati da je UEFA pred nas postavila neke nemoguće zahtjeve. Uostalom, krajnji rok za ozdravljenje klupskih financija je tijekom 2018. Uvjeren sam da to možemo ispuniti do polovice godine.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?