Blažević predvodi hrvatske strijelce: Ovo je “Divlji Jug”

Facebook / NK Zadar Official
Zadrov napadač Vlatko Blažević najbolji je hrvatski strijelac ove sezone s čak 25 prvenstvenih pogodaka koliko je postigao u zadarskom trećeligašu.

Nogometaši Zadra trenutno zauzimaju peto mjesto prvenstvene ljestvice u Trećoj HNL – jug, ali ljestvicu strijelaca, ne samo te lige, već svih hrvatskih liga, predvodi Vlatko Blažević koji je postigao čak 25 pogodaka.

“Rođen sam 22. listopada 1994. u Zadru. U NK Zadru prošao kompletnu nogometnu školu, učio od deset učitelja, najviše od Josipa Miočića. Drugi dio 2014. proveo sam na posudbi u Šibeniku. Igram lijevo krilo. U vrhu napada bio sam samo dvaput, kad nije bilo Želimira Terkeša”, predstavio se Blažević u razgovoru za službene stranice Prve HNL.

Bez obzira na to što je Blažević uvjerljivo najbolji strijelac, njegovi suigrači ove sezone nisu bili toliko raspoloženi pa Zadar zauzima tek peto mjesto prvenstvene ljestvice. Ipak, 22-godišnji napadač najavljuje vrh već u idućoj sezoni.

“Tako se posložilo, tako je ispalo. Uvjeren sam da se sljedeće sezone s puno optimizma i izgleda ide na 1. mjesto!”

Ipak, pobliže je Blažević objasnio situaciju u trećeligaškom nogometu na jugu.

“Čini se da je ta skupina zaista teška. Pa i problematična. „Divlji Jug“! Štošta kroje suci. Gotovo je nezamislivo osvojiti tri boda u gostima – svuda, ne računajući Zadar u kojem su uvjeti uvijek ravnopravni. Pitajte bilo koga, pitajte sve, neka kažu kako je u Zmijavcima, Ivanbegovini, Sinju, Blatu na Korčuli, kako je kod Hrvaca, Orkana, Neretvanca… U našoj momčadi je desetak debitanata, dečkića iz podmlatka kojima se nije lako snaći u takvim kreševima.”

Ovoga vikenda, Blažević i društvo gostuju na Poljudu kod druge momčadi splitskog Hajduka protiv kojeg su slavili u prvom dijelu prvenstva.

“Veselim se susretu na glavnom poljudskom igralištu. Ujesen smo u Stanovima dobili 1:0, želimo pobijediti i u Splitu, skoro sam uvjeren da će tako i biti. Ponašat ćemo se rasterećeno i – opasno. Željni se pokazati, iskazati. Najmanje je važno tko će im zatresti mrežu, nek’ se samo trese!”

Interesa klubova ne manjka pa je zaprešićki Inter zagrizao za Blaževića koji ubrzo planira napustiti Stanove.

“Želio bih otići već ovog ljeta. Mislim da ću krenuti za Zaprešić. Ipak je Inter prvoligaš, stabilan, iskusan. Fina i jednostavna sredina. Bila bi to sjajna prilika. Nerado pričam o sebi. Kad sam već nanizao toliko golova, valjda nije upitan „nos“, sposobnost i spretnost realizacije? Nije loša brzina, iako je nastojim poboljšati. S tehnikom je u redu.”

Za kraj, osvrnuo se i na svoje nogometne uzore, od kojih su trojica iz njegova grada.

“Ronaldo. Ne Cristiano, nego onaj stari, Brazilac. Također, divim se Luki Modriću, Danijelu Subašiću i Šimi Vrsaljku.”

Podsjetimo, vodeći strijelci Prve HNL su Franko Andrijašević i Armin Hodžić s 15 pogodaka, drugoligašku ljestvicu strijelaca predvodi Benjamin Tatar (Gorica) s 13 pogodaka. Najbolji na istoku trećeligaškog društva su Nenad Erić (Međimurje) i Josip Špoljarić (Osijek II) s po 18 pogodaka, dok je na zapadu najbolji Filip Soldo (Stupnik) sa 17 pogodaka.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?