Dinamo – Hajduk (0:2). Naša ocjena

HNK Hajduk Split
Sportarena.hr donosi ocjenu najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka u kojemu su slavili Splićani pogocima Ercega i Futacsa.

Hajduk svladao Dinamo na Maksimiru i Rijeci otvorio put ka naslovu

Splitski Hajduk slavio je u najvećem hrvatskom derbiju protiv zagrebačkog Dinama, a strijelci za Bijele bili su Ante Erceg i Marko Futacs.

Dinamo

Dominik Livaković – 6

Unatoč tome što je primio dva pogotka, Dinamov vratar nije posebno kriv niti za jedan. Možda se može reći da je mogao bolje reagirati kod prvog pokušaja Ercega, ali kod pogotka Futacsa ništa nije mogao. Uz to, imao je solidnu intervenciju kod udarca Hamze.

Mario Šitum – 5,5

Dinamo je prijetio preko njegove desne strane, ali napadi su se uglavnom svodili na individualnu kvalitetu Soudanija, dok bi Šitum, nešto defanzivnije, čekao rasplet situacije. Imao je nekoliko prodora, ali bez konkretne prijetnje prema Stipičinim vratima.

Marko Lešković – 5,5

Nije radio puno pogrešaka u igri, iako je kod prvog gostujućeg pogotka mogao bolje reagirati, dok je kod drugog pogotka pogledom ispratio trk Futacsa.

Dino Perić – 6

Baš kao i njegov kolega sa stoperske pozicije, dijeli odgovornost kod prvog pogotka. Reagirao je otprilike poput Leškovića kod drugog pogotka, dok drugi Hajdukov pogodak uopće ne ide njemu na dušu. S obzirom na godine, ali i predstavu, zaslužio je bolju ocjenu od Leškovića.

Josip Pivarić – 5

Tragičar utakmice u svakom pogledu. Epitet “reprezentativni” uz riječ “bek” zaslužio je isključivo jer se nekim čudom nalazi na popisu izbornika. Ako se kaže da je bio loš u fazi napada, onda se obrambeni dio ne da niti opisati. Početnička reakcija kod drugog pogotka omogućila je asistenciju Kožulju za posljednji čavao u Dinamovu lijesu.

Bojan Knežević – 5,5

Bez konkretnog učinka u pola sata koliko je proveo na terenu. Ne može se reći da je bio odgovoran za bilo kakav događaj na terenu. Iako, u fazi napada nije se posebno isticao.

Nikola Moro – 5,5

Na terenu je proveo sat vremena, duplo više od Kneževića, a prikazao je gotovo jednako. U nekim trenucima pokazivao je inicijativu prema naprijed, ali bez konkretnog učinka.

Domagoj Antolić – 5,5

Dinamov kapetan nastavio je s izrazito blijedim igrama. Neprepoznatljiv, kao i obično, bio je i sada. Uglavnom trom, usporavao je igru i ničim konkretno nije pridonio igri njegove momčadi.

Hilal Soudani – 6,5

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu općenito. Najaktivniji Dinamov nogometaš i stvoritelj svih prilika u režiji domaće momčadi. Od pogotka ga je dijelilo nešto sreće i fantastični Stipica na gostujućim vratima. Od igrača koji nije trebao zaigrati na derbiju, prometnuo se u jedinog koji je konkretno odradio svoj posao u domaćim redovima.

Armin Hodžić – 5,5

Jedini domaći ofenzivac koji nije imao zapaženiju ulogu na terenu. Protiv dobro i gusto postavljene Hajdukove obrane, nije se uspio nametnuti i konkretnije zaprijetiti gostujućim vratima.

Marcos Guilherme – 6

Uz Soudanija, jedini koji je pokazivao znakove života. U početku utakmice, sudjelovao je u nekoliko akcija i propustio je realizirati sjajnu priliku. Bez obzira na sve, njegova aktivnost bila je jedna od rijetkih svjetlih točaka u domaćim redovima.

Zamjene:

Sammir – 6

Odigrao je posljednjih sat vremena utakmice, a od njegova ulaska, Dinamo je pokazao nešto bolju igru nego u vrijeme Kneževića. Daleko je to od “onog” Sammira koji je nekada trčao hrvatskim travnjacima. Vidi se da zna s loptom, ali fizički ne može izdržati niti jednu ozbiljniju utakmicu.

Ante Ćorić – 5,5

Od igrača koji je trebao postati najskuplji Dinamov dragulj, Ćorić se pretvorio u prosječnog igrača koji je u derbiju imao neke pokušaje. Ipak, ništa posebno nije pokazao čime bi zaslužio veću ocjenu.

Amer Gojak – 5,5

Vidno isfrustriran ušao je u utakmicu i uklopio se u sivilo svoje momčadi. Ima sreće što sudac Vučemilović, baš kao i Pejin prošlo kolo, nije vidio njegovo udaranje šakom – da budemo blaži – rukom u Jeffersonovu glavu. U protivnom, napustio bi igru nakon desetak minuta provedenih na terenu.

Trener:

Ivajlo Petev – 5

Uz reprezentativnog beka, Dinamov trener najveći je tragičar današnje utakmice. Uvrstio je tek oporavljenog Kneževića umjesto milijunskog Sammira i kockao se s tim potezom. Neki će reći odvažnost, ali ispala je početnička pogreška koju su gosti iskoristili.

Hajduk

Dante Stipica – 8,5

Najistaknutiji pojedinac na utakmici bio je Hajdukov vratar Dante Stipica. Spašavao je svoju momčad nekoliko puta i to, uglavnom, od pokušaja Soudanija. Nekoliko puta našao se i oči u oči s Dinamovim napadačima koji danas nisu imali rješenje za njegove obrane. Stipica danas nije pokazao respect (prema) Soudaniju.

Fran Tudor – 7

Vrlo aktivan bio je Hajdukov desni bek koji je, za razliku od mnogo puta, i u defanzivnom dijelu korektno odradio svoj posao. Bio je rastrčan, kao i uvijek, što uvelike doprinosi kvaliteti njegove igre.

Zoran Nižić – 6,5

Kapetan je kapetanski, čvrsto i odlučno predvodio svoju momčad do maksimirske pobjede i važna tri boda u borbi za treće mjesto. Bez pogreške je odigrao svih 90 minuta.

Georgi Terziev – 6,5

Ugodno je iznenadio s nekoliko presječenih lopti iza posljednje linije, čiji je i sam član, imao je i pokoju grešku, ali sve u svemu, odigrao je korektnu utakmicu i mogao bi biti pojačanje za splitsku momčad.

Hysen Memolla – 6

Jedna od najslabijih u redovima Bijelih, a opet je imao nekoliko prolazaka po lijevoj strani. Uglavnom bi se zaigrao pa ponekad i nespretno izgubio loptu, ali bio je aktivan i sudjelovao u obrambenim, ali i napadačkim akcijama gostiju.

Jefferson – 6,5

Kao i obično, Brazilac je bio sjajan u defanzivnom dijelu i vrlo dobro pokrivao je sredinu terena. Čak je imao i nekoliko preciznih predaja zbog kojih je zaslužio nešto bolju ocjenu.

Savvas Gentsoglou – 6

Za razliku od svog suigrača iz veznog reda, Savvas je bio nešto lošiji u napadačkom dijelu. Grk je u nekoliko navrata krivo predao loptu, ali obrambenim čitanjem igre uspio si je barem malo povećati ocjenu.

Hamza Barry – 6

U današnjem susretu, Gambijac nije pokazao sve što može, a vjerojatno je bio i najlošiji pojedinac u Hajdukovim redovima. Ne, nije Hamza odigrao posebno loše, a ni dobro, već jednostavno nije bio na razini drugih igrača.

Nikola Vlašić – 6,5

Očigledno je da se najveća Hajdukova nada diže iz utakmice u utakmicu, ali za vjerovati je da još uvijek nije dostigao svoj maksimum. Nekoliko puta odlučio se na opasnije driblinge, ali nije uspio pogotkom ili asistencijom obilježiti solidnu partiju.

Ante Erceg – 7

Nakon što je uspio izbjeći crveni karton na samom početku utakmice poslije dva oštra starta, Erceg je proigrao i donio ključnu prednost Splićanima poslije sat vremena. Agresivna igra gotovo ga je prije vremena udaljila s terena pa je Carrillo bio “prisiljen” izvaditi ga na poluvremenu.

Marko Futacs – 7,5

Sjajno je spustio Ercegu kod prvog pogotka i još bolje je ispratio Kožuljov trk kad se i sam upisao u strijelce. Aktivan i stalna prijetnja za posljednju Dinamovu liniju. Uz vratara Stipicu, najistaknutiji je pojedinac ove utakmice.

Zamjene:

Toma Bašić – 6,5

Ušao je na početku drugog dijela i konkretno je odradio svoj posao. Dobro se uklopio u Hajdukovu igru i napravio nekoliko minijatura kojima je izbacio svoje protivnike.

Zvonimir Kožulj – 7

Nakon dugo vremena izbivanja zbog ozljede, Kožulj se u pravom stilu vratio na teren i zaslužio gotovo najveću moguću ocjenu. Sjajno je osjetio Pivarićev kiks i idealno poslužio Futacsa za postavljanje konačnog rezultata na kraju utakmice.

Ardian Ismajli – %

Nije igrao dovoljno za ocjenu.

Trener:

Joan Carrillo – 7,5

Španjolski stručnjak na Hajdukovoj klupi dobitnik je današnje utakmice. U potpunosti je nadmudrio Bugarina na domaćoj klupi i zasluženo odveo svoju momčad do pobjede. Stoga, zaslužuje da se njegovim citatom iz najave zaključi ova analiza.

“Očekujemo pravi derbi s dosta borbe. Imam jako dobar predosjećaj i jedva čekam da utakmica krene. Nikad ne pripremam momčad za neriješen rezultat i stoga očekujem sva tri boda.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?