Mamić ponudio bogate nagrade: 500 tisuća kuna za svastiku, a milijun za atentatora

hns-cff.hr
"Isplatit ćemo Ladića i već sutra biti deblokirani", najavio je Mamić.

Kako je i najavio, Zdravko Mamić u 13 sati pojavio se pred novinarima na samokreiranoj konferenciji za medije. Odmah je u startu otkrio.

“Dinamu je od danas blokiran račun. Dražen Ladić dobio je sudsku presudu protiv Dinama, pa smo mu dužni s kamatama isplatiti milijun eura. To sve datira još od 2002. godine, prije nego što sam ja došao u klub, no sada je stigla konačna presuda. Ladiću ništa ne zamjeram, njemu je sud dodijelio ono što misle da mu pripada. Nama je sada blokiran račun, ali ćemo isplatiti Ladića i već sutra deblokirati račun”, rekao je Mamić, pa nastavio.

“Prije nekoliko tjedana na naš je račun stigla i ovrha od 300 tisuća eura koje smo morali isplatiti bivšem treneru Osvaldu Ardilesu. I to je bilo prije mog dolaska u klub, ali to smo odlučili prešutiti. No, vidite, sada je otišlo milijun eura, prije toga 300 tisuća eura, novci samo odlaze. A to su sve stare stvari, događaji koji nas muče još prije nego što sam došao u klub. Ja sam se uspio dogovoriti s Joškom Jeličićem i Goranom Jurićem, ali nisam s Draženom Ladićem. I tu nam se uzima milijun eura.”

Na red su došle strelice prema sedmoj sili.

“Pa zbrojite koliko je Dinamo izgubio utakmica u posljednjih 12 godina? A vi ste od Dinama napravili prčiju. Nekakvom aktivističkom mašinerijom hvalite klub koji u posljednjih 13 godina nije došao u borbu za naslov prvaka, opisujete ga kao da su osvojili 26 naslova. Pa zar želite živjeti u takvoj zemlji? Vi mediji služite javnosti, ali jutro prikazujete kao večer, sunce kao mrak, a željezo kao vodu. Mediji su sedma sila, korektiv svega u društvu, pa onda ne dajte da dušmani rastaču državu.”

Nastavio je…

“Pa zar naši igrači koji nose plavi Dinamov ili kockasti reprezentativni dres zaslužuju da im se viče prodane duše? Zašto? Zato jer pobjeđuju? Pa zar su Modrić, Lovren i društvo to zaslužili? Čime? Tim jer ginu za naše boje? To je klasična zamjena teze. Svi hvale svoje, ponose se njima, a mi ih vrijeđamo. I gazimo.”

Okrenuo se Hajduku.

“Svi ste posljednjih dana mogli čitati kako se Hajduk i obitelj Vlašić spore kako će im pripasti podjela transfera prilikom odlaska mladog igrača u Everton. I hoće li obitelj Vlašić dobiti 30 ili 50 posto od transfera. Prije svega, čestitam Hajduku na tom poslu, da u Splitu nisu svojedobno obitelji Vlašić dali taj postotak, Nikola bi odavno bio u inozemstvu. I Hajduk ne bi zaradio takav novac. To je normalan poslovni potez. Tako se radilo u slučaju odlaska Lovre Kalinića u Gent, kao i prilikom kupovine Nike Kranjčara iz Dinama. Ali, zašto je to svugdje normalno, a samo nije kada se to napravi u Dinamu? Ako mi to napravimo, onda je to pljačka i zločinačko udruženje, a kada to radi netko drugi, onda je to normalan potez. Pa je li to pošteno?”

Vratio se kapetanu hrvatske reprezentacije

“Vi ste od Luke Modrića, od najsvetije osobe na svijetu, napravili lažova, krivokletnika i lažova. Samo zato jer nije podlegao niskim strastima, pa nije lagao na sudu. A da je rekao da sam napravio kriminalno djelo, dušmani bi mu pljeskali, on bi bio nacionalni heroj. Sve zbog jednog razloga, na sudu su mu podvalili priču. Čovjek je govorio o sporazumu, a oni su mu uvalili da priča o aneksu. A kada je suočen s time što je pričao, jasno je rekao na što je mislio i da to nitko nije rekao.”

O Dinamu još malo.

“Ja sam u Dinamo stigao u listopadu 2002. godine, a Dinamo je tada bio spaljena zemlja. I ja sam, bez lažne skromnosti, napravio ovaj moderni stroj. Kako Dinamu, tako i bitno ojačao hrvatsku reprezentaciju. Evo, naši igrači zarađuju 300 tisuća eura i više, a svi jedva čekaju pobjeći iz Dinama. Kako je to moguće? A svi tvrde kako je Zagreb najljepši grad, Hrvatska sigurna zemlja. Ali, ovdje se nitko ne veseli njihovim igrama ili golovima.”

“Danas me zvao Ivo Šušak, pa mi kaže kako njegov zamjenik Kepdžija odlazi iz Dinama. Pa me nazove kondicijski trener Šoš i kaže kako odlazi iz Dinama. Pa pročitam novine i vidim kako Romeo Jozak odlazi u Legiju, s njime odlazi i Klafurić. Odlazi i trener mlađih kategorija Prelec, prije toga su otišli Mamić, Krznar, Ibrahimović i Štefanić. Pa mi smo uložili ozbiljan novac u njih. Kunem vam se, Dinamo danas nikome nije dužan nijednu lipu! Ali, već ćemo na ljeto biti dužni 30 milijuna eura, toliko košta naša poslovna godina.”

Teme su se nizale.

“Evo vam primjer slučaja Fernandes. Bio sam mišljenja da on treba Dinamu. Kako u vrijeme kada ga je otpisao Ivajlo Petev, tako i sada. Htio sam da ostane, pa sam razgovarao s njim i na svoj autoritet dogovorio da produlji ugovor. I onda je Uprava kluba rekla kako je Mamićevo mišljenje za psihijatriju, kako je to za Fernandesa previše novaca. Trener ga je htio, ali samo do zime, kasnije ga nije vidio u klubu. I sve je bilo jasno, ako je takvo mišljenje bilo Uprave i trenera, onda sam se i ja s time složio. Više nemam takvih ovlasti. A da je bilo nekadašnje vrijeme, ne bih nikoga pitao za mišljenje. Tako je bilo i u slučaju Guilhermea, Šituma i svih drugih igrača. Ja dajem energiju i sve svoje resurse, ali više nije moja posljednja.”

Najavio je bogate nagrade.

“Evo, tko mi nađe krunski dokaz i kaže tko je nacrtao svastiku na Poljudu, dat ću mu 500 tisuća kuna. A tko mi kaže informaciju o tome tko je naručio atentat na mene, dajem mu milijun kuna. Iskreno, ja danas nemam taj novac, ali imam obitelj i prijatelje preko kojih ću doći do njega.”

O košarkašima…

“Medijska Hrvatska proteklih šest mjeseci napravila je čudo oko košarkaške reprezentacije. To je bio pravi pristup, ali evo na kraju smo izgubili od Rusije. To je sport, takve stvari se događaju. Pa neće hrvatska košarka zbog toga valjda propasti. Mi smo na Europskom prvenstvu dobili ozbiljne suparnike, ali evo izgubili jednu utakmicu. No, medijski je to još od priprema bilo sjajno. Ma kad bi se na taj način pratila hrvatska reprezentacija, ova bi generacija nadmašila brončane. Mi imamo kvalitetu, ali ti dečki ne mogu biti optimalni. Pa kako bi mogli kada dvije godine nisu odigrali domaću utakmicu, kada se Lovrena i Modrića tretira kao izdajnike, stalno piše je li Rakitić sretan ili nije. Tim dečkima treba više ljubavi i podrške.”

“Hrvatska ima čudesnu generacija, za mene je tragedija što još nismo bili europski ili svjetski prvaci. Ma tko zna hoćemo li ikada više iimati ovakve igrače u jednom trenutku na okupu. I prvi ću, ako ne uđemo u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, taj rezultat proglasiti neuspjehom. Prvi! Ali, dajmo, ajmo svi tim igračima pružiti najbolje moguće uvjete. Pogurati ih prema tom rezultatu. Nama nedostaje samo nacionalnog naboja.”

Brata Zorana potom je prozvao izdajnikom.

“Moj je brat Zoran izdajnik! Da, izdajnik! Zoran je izdao Dinamo i svoga brata! Ali, ga razumijem. Odlaskom iz Zagreba spasio je sebe, a sada sam financira naše obitelji. I moju i svoju, na to sam sada ponosan.”

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?