Hajdukov predsjednik izašao pred javnost: Morali smo prodati igrače, a novi travnjak već je naručen

HNK Hajduk
Predsjednik Jasmi Huljaj, trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović bili su na konferenciji za medije dan nakon utakmice protiv Steaue, koja nije bila tema.

U društvu trenera Željka Kopića te sportskog direktora Saše Bjelanovića Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj drugi se put obratio medijima nakon onog po svom predstavljanju.

Prvo je izrazio zadovoljstvo viđenim u četvrtak navečer protiv Steaue, a onda se okrenuo poslovanju kluba.

“Puno je bilo špekulacija je li klub pozitivan, klub je napravio dobar zaokret u poslovanju i posluje pozitivno, ali onaj dio izazova jest likvidnost, ima li klub novca na računu jer uvijek se gleda imaš li novca u novčaniku. Ciljevi za ovaj prijelazni rok ostvareni su prodajom Radoševića i Tome Bašića. Da bi klub bio održiv, on mora prodavati igrače i naš cilj za ovaj prijelazni rok, kako bismo bili likvidni, jest da donesemo između 20 i 30 milijuna kuna netto prihoda. Taj cilj smo ostvarili, tako da mogu ustvrditi da je klub financijski stabilan, što je bio jedan od ciljeva po mom dolasku”, rekao je Huljaj.

“Moj je cilj da financijski i poslovno klub bude održiv, što trenutno jest. Većina prihoda kluba dolazi od prodaje igrača, što se kroz buduće vrijeme mora smanjiti. Radit će se na marketinškim prihodu, tu ima prostora za poboljšanja. Svake godine Hajduk mora ostvariti između 30 i 40 milijuna kuna godišnje od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obaveze. Fokus će u perspektivi biti na afirmaciji igrača iz našeg pogona i prstena Dalmacije koje moramo prepoznati na vrijeme. U budućnosti možete očekivati još veći fokus na vlastite kadrove.”

Nije htio komentirati svog prethodnika.

“Ne bih se usudio komentirati svoje prethodnike, meni je od svakog od njih bitno uzeti ono što je dobro, a kao i u svakoj Upravi je bilo boljih i lošijih poteza. Ne bih se bavio puno s prošlošću, nego omogućiti da prva momčad ima sve preduvjete za sportski uspjeh.”

Jedan od njih je i travnjak.

“Napravili smo uvid u stanje terena, suradnja s njima je odlična, poduzeli su sve da teren oživi, čak smo zajedno i neke ekstra mjere radili. Dogovorili smo da idemo u zamjenu travnjaka. On će biti postavljen u vrijeme reprezentativne pauze, već je naručen.”

O reprezentaciji na Poljudu nije htio previše, ali jest o Bjelanoviću.

“Saša i ja jako dobro surađujemo ovih mjesec dana, tako da smo se dogovorili kako Saša ostaje još godinu dana u klubu. Ima moju podršku, kao i trener, vjerujem da ćete ovaj trojac još dugo gledati.”

Bjelanović je upitan za navodni sukob s kapetanom Nižićem.

“U zadnje vrijeme izašlo je puno informacija, većina neprovjerenih. Bio je sastanak s predsjednikom u svlačionici i ništa to nije bilo izvan onoga što se događa u svlačionici, rekli smo si sve što smo imali za reći. Nižić je imao ponudu turskog kluba, ali rekli smo mu da nam je prevažan igrač koji u samoj svlačionici ima veliku ulogu i nismo ga bili spremni pustiti, a ni financijski uvjeti nam nisu odgovarali. To je njega možda malo uzdrmalo, ali nadam se da ćemo tu situaciju riješiti.”

Jučer je kapetan bio Juranović iako je Caktaš bio na terenu.

“Odluka o kapetanu nema veze s tim da je Caktaš na izlaznim vratima, Caktaš ima igračke kvalitete, karakterno možda nije toliko glasan koliko bi trebao biti igrač Hajduka, došli smo do zaključka da drugi budu kapetani i to je to. Mijo je sinoć odigrao sasvim zadovoljavajuće, ja bih ga pohvalio, kao i ostale igrače.”

Bjelanović je bio zakopčan oko transfera, ali morao je biti otkopčan oko Futacsa, Filipa i Saida.

“Marko je nama ostao u sjećanju kao najbolji strijelac, nažalost, dogodila mu se ozljeda koja ga je dosta vratila unazad. Trener Kopić mu je izašao dosta ususret na proljeće, Futacs trenutno trenira, a trener će odlučiti kada ga staviti. Sigurno je i da on po svojoj konstuciji teže ulazi u formu. Što se Filipa tiče, imamo četiri lijeva beka, a moj stav je da nam alternative budu mladi igrači. jedan od Filipa i Memolle previše je. Said nije zatražio da ide iz kluba, on je imao problema s dijelom publike, ali i njemu je u interesu da što bolje igra jer jedino mu teren može donijeti nekakvu ponudu.”

Trener Kopić dosta je toga rekao sinoć, sada je samo upitan od Tudoru.

“Tudor je svoju minutažu dobio, za Slaviju sam imao jednu, a Steauu drugu ideju igre. Zahtjevi i minutaža mladim igračima se gleda kako bi Šego i Palaversa dobili priliku, isto tako imamo i igrače koji su bili pred odlaske, a sad su s nama, gledamo od treninga do treninga da pokušamo ispoštivati sve što nam je bitno.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?