Nižić o novom treneru Hajduka: Prilagodba na Carrilla neće dugo trajati

hajduk.hr
Hajdukov branič Zoran Nižić pričao je o vidljivom utjecaju Joana Carrilla na momčad, pripremama te ostatku prvenstva koje slijedi.

Odlaskom Lovre Kalinića iz Hajduka u belgijski Gent kapetanska traka ostala je bez svog vlasnika. Jedan od kandidata za njeno preuzimanje je i Zoran Nižić, branič koji je na Poljud stigao prije četiri godine.

“Bila bi mi velika čast preuzeti traku od Kalinića. To je velika odgovornost, ali ne želim razmišljati u tom smjeru, pogotovo dok se trener ne odluči kome će je dati”, započeo je vrgorački stoper svoj razgovor za dalmatinskiportal.hr, pa nastavio:

“Lovre je bio  vođa na terenu i izvan njega. Međutim, ne želim time omalovažiti naše ostale vratare. On je bio naš najbolji igrač i sigurno će nam nedostajati, pogotovo nama obrambenim igračima. Mislim da ga Stipica i Grbić mogu posve dostojno zamjeniti.”

Joan Carrillo prvi put će nogometaše Hajduka povesti na pripreme, a slijedi im put u nemirnu Tursku

“Ne bojimo se Turske. Ljudi iz kluba su nas uvjerili da će sve biti u redu. Uostalom, u Beleku nema problema, ali nikad nije zgodno čuti da se događaju takve stvari. Prošle godine smo također bili tamo i bilo nam je sjajno”, prisjeća se Nižić.

“Polako počinjemo hvatati metode rada novog trenera i ono što on želi od nas. Mislim da se već može osjetiti njegov utjecaj. Drukčiji je to stil nego što smo običavali igrati na početku sezone”, povjerio se Nižić o Carrillovim metodama, pa dodao:

“Forsirali smo duge lopte na napadače, a Carrillo želi da igra kreće s vratarem, da svaki puta kada to može doda do stopera. Dosta je više kretnji u igri, vjerujem da ćemo gledati puno boljeg Hajduka u drugom dijelu sezone. Paše mi takav stil, osobno više volim da lopta ide od noge do noge, nego da se većina toga svodi na nabijanje.”

Osuđeni na borbu za treću poziciju, Rijeka i Dinamo nedostižni

“Mi smo sami krivi za to, bez veze smo ispali iz Kupa. Nismo griješili u malim utakmicama, ali smo glatko gubili derbije. I protiv Dinama i protiv Rijeke. Naivni smo bili u nekim situacijama. Želimo najprije prestići Osijek, a onda ćemo polako pokušati hvatati ostale koji su ispred nas”, rekao je Hajdukov branič, pa nastavio:

“Treba biti iskren i reći da nas je na početku sezone u nekim situacijama ljubila sreća. Izvlačili smo utakmice u posljednjim minutama, a kasnije nam se sve to vratilo. Pogledajmo samo kako smo poraženi od Splita u Kupu ili protiv Dinama na Poljudu”

Primarni cilj je dostizanje Osijeka, pa tek ostalo…

“Cilj je prije svega prestići Osijek. Puno je bodova u igri, Dinamo i Rijeka su daleko ispred nas, ali mi se nećemo predavati”, zaključio je Nižić.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?