Vulić predstavljen na Poljudu: Ovo je moja kuća, vratio sam se izgubljenom sinu

Ivica Čavka
Zoran Vulić prvi se put obratio medijima nakon petog ustoličenja na Hajdukovu trenersku klupu.

Peti put u trenerskoj karijeri Zoran Vulić predstavljen je na Poljudu kao Hajdukov trener. Iskusni stručnjak naslijedio je Željka Kopića i u ponedjeljak će konačno upoznati momčad.

“Malo sam i uzbuđen. Vratiti se doma nakon dugo vremena čast se. Ovo je moja kuća, kao da sam se vratio izgubljenom sinu. Napravit ću sve za dobar rezultat, stariji sam jedno 15 godina i to je to”, uvodno je rekao Vulić svjestan trenutne situacije na Poljudu.

“Došao sam u situaciju koja nije dobra, u ovom trenutku potrebno mi je vrijeme da upoznam momčad. Potreban mi je mir i učinit ću sve da vratimo Hajduk gdje mu je i mjesto, u vrh hrvatskog nogometa. Nije to lagan posao jer da je lagan, ne bih ja tu bio. Treba nam mirnoća i strpljenje, najvažnije je u ovom trenutku gledati svaku sljedeću utakmicu, fokusiran sam da dobijemo Rudeš.”

Dodao je Vulić da pred njega nisu postavljeni nikakvi ciljevi, ali on će ih postaviti pred igrače za koje se vjeruje da je nekolicina njih bojkotirala bivšeg trenera.

“Ne mogu na to odgovoriti jer ne znam da je takvo stanje, to bi Saša mogao bolje odgovoriti od mene. Tko ne želi igrati za Hajduk, može odmah otići. Ako je pionir najbolji, on će igrati. Što se tiče kapetana, razgovarat ćemo na tu temu, ne trebaju nam dodatne turbulencije, pričat ćemo, ali za sada je Juranović tu gdje je.

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj potom je dobio riječ.

“Svi smo svjedoci rezultatske krize u koju je Hajduk zapao i definitivno smo uzeli u razmatranje promjene. Moja je prva odluka bila ostaviti trenera Kopića. Odluka o odlasku bila je prvenstveno njegova, sporazumno smo se rastali.”

Dakle, nikakav sastanak sa Štimcem nije bio razlog?

“Ja kao predsjednik ne namjeravam nikome zabraniti tko će se s kime nalaziti. To nije utjecalo na moju odluku. Njegov odlazak nije bila moja inicijativa, nego trenera Kopića. I priča tu završava jer je trener želio otići.

Igor Tudor figurao je kao najveći kandidat.

Igor Tudor bio je jedan od kandidata, ali moja odluka je bio Vulić. Tudor je isto ikona kluba, u svojim intervjuima rekao je sve. Ispričao sam mu se jer smo se možda krivo razumjeli u jednom trenutku. Ostao sam s njim u dobrim odnosima, ne vidim tu nigdje problem. Mi smo Zorana imali stalno u vidu. Proces je trajao malo duže, vjerujem da smo u Zoranu i njegovom timu našli najbolje rješenje.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?