Formalnost obavljena: Dalić dobio ugovor i vodi Hrvatsku u Rusiji

HNS
Šuker i Dalić dogovorili su se bez problema.

Formalnost je obavljena. Dva dana nakon što je odveo Hrvatsku na SP u Rusiji Zlatko Dalić dobio je odriješene ruke i potvrđen za čovjeka koji će voditi Hrvatsku.

HNS na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom nije imao dileme nakon Grčke, a Dalić je sada i formalno zaposlenik Saveza.

“Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat”, izjavio je Šuker.

U tri utakmice Dalić je pobijedio Ukrajinu i Grčku te remizirao u Pireju.

“Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima.”

Ugovor će sljedećeg tjedna odobriti Izvršni odbor HNS-a, a iako je Dalić izrekao svoju želju da vodi reprezentaciju u prema Euru, HNS još nije obavijestio na koliko je ugovor potpisan.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?