Rakitić o reprezentaciji: Razmišljao sam o oproštaju, teško mi je reći zbogom

Getty images
Popularni Raketa ipak će ostat Vatren još neko vrijeme.

Ivan Rakitić bio je jedan od nositelja igre u koncepciji Zlatka Dalića na putu do srebra na Svjetskom prvenstvu, a također je stožerni član nogometnog giganta Barcelone.

Propustit će prvu utakmicu koju reprezentativci igraju, prijateljsku ogled protiv Portugala u Faru sutra, dok će se momčadi pridružiti uoči utakmice Lige nacija protiv Španjolaca 11. rujna.

Osvrnuo se na temu opraštanja od reprezentacije, što su učinili Subašić, Mandžukić i Ćorluka.

“Svatko od nas starijih igrača imao je neku svoju situaciju i donosio neku svoju odlluku. Iskreno, jesam, lomio sam se, puno razmišljao, razgovarao s izbornikom Dalićem i još više sa suprugom. Na kraju sam shvatio da je želja za reprezentacijom bila jača od svega. Toliko je ta želja bila velika da je teško bilo reći zbogom. Srce je odlučilo, objasnio je odluku Rakitić u razgovoru za Novi list. Otkrio je kako neće biti teško pronaći motiva nakon srebra u Rusiji.”

I dalje ga igranje za reprezentaciju ispunjava.

“Naravno da je osvajanje srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio vrhunac za sve nas, za cijelu Hrvatsku. Međutim, igrati za hrvatsku reprezentaciju je oduvijek za mene bilo nešto posebno. I nema većeg motiva nego odjenuti taj naš dres i staviti ruku na srce kada svira Lijepa naša. I zato… Jedva čekam priključiti se momčadi u Elcheu uoči utakmice sa Španjolskom i zajedno krenuti u nove pobjede”, zaključio je Rakitić.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?