Andrijašević u Gentu: Službeno predstavljanje danas popodne

nk-rijeka.hr
Najbolji igrač HNL-a prošle sezone Franko Andrijašević danas će biti službeno predstavljen u dresu belgijskog prvoligaša.

Umjesto Standarda iz Liegea, za kojeg se dugo vremena pričalo da bi mogao biti Andrijaševićev novi klub, 25-godišnji Splićanin svoju karijeru nastavit će 250 kilometara sjeverozapadnije, u Gentu.

Preokret koji je jučer mnoge iznenadio prokomentirao je i sam Franko, koji će danas kako saznaje Sportarena, oko šest sati popodne biti i službeno predstavljen u svom novom klubu gdje će postati suigrač još jednom hrvatskom reprezentativcu Lovri Kaliniću.

Transfer je procijenjen na oko 4,3 milijuna eura, dok bi veznjak hrvatske reprezentacije trebao godišnje uprihoditi i do 700 tisuća eura.

“Teška borba između Standarda i Genta vodila se do samog kraja, ali eto, na kraju je ispalo da idem u Gent”, rekao je Andrijašević danas u emisji Pod stijenama Kantride koja se emitira u sklopu Radija Rijeke.

Situaciju je, navodno, zakomplicirao treći klub čije se ime ne zna, a u konačnici Gent je ponudio više novaca što je za upravu s Rujevice najbitnija stavka.

“Tako je, Gent je ponudio više. Nakon što smo s njima razgovarali i ranije, ubacio se u priču Standard s kojim je posao bio gotovo završen, ali na kraju je Gent ponudio više novaca. Meni je bilo najbitnije otići u klub gdje će me cijeniti i gdje ću imati veću minutažu.

Naravno da mi je bitna i Rijeka. Posljednja dva dana, otkako se ponovno pojavio Gent kao ozbiljan kandidat, vidio sam da oni Rijeci mogu ponuditi najviše u ovom trenutku i zato sam ih, između ostalog, i izabrao”, rekao je Franko.

Navijači su, s razlogom, tužni.

“Prije svega, ja ću cijeli život biti zahvalan svima u Rijeci koji su mi pružili ovu priliku i podarili ovo iskustvo. Nikad ovo neću zaboraviti, ovaj klub, ove divne ljude oko i u klubu, ovaj grad i naravno, osvajanje povijesne titule prvaka Hrvatske.”

Presudnu ulogu u transferu odigrao je i bivši vratar Hajduka, Lovre Kalinić.

“Sigurno da je. Moram priznat da su svi oni, Kalinić, Perišić i Santini, koji su igrali u Belgiji, pokušali savjetovati ljude u Gentu u vezi mog transfera”, dodao je.

Andrijašević tako u Belgiju odlazi kao najbolji igrač HNL-a prošle sezone i jedan od presudnih u momčadi Matjaža Keka koja je osvojila duplu krunu. Franko je sezonu okončao sa sjajnih 18 pogodaka i pet asistencija u 32 utakmice.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?