Mišković potvrdio: Novaca za novi stadion na Kantridi – nema

Novi list
Damir Mišković objasnio je cijelu situaciju s Kantridom i novim stadionom koji bi se trebao napraviti.

Rijeka se veličanstveno vratila pod stijene i na Kantridi otpratila slovenski Maribor s 4:0.

Damir Mišković ipak je malo rastužio navijače koji su možda očekivali da se ovako nešto i češće vidi. Nažalost, novaca za novi stadion na Kantridi koji bi bio spreman za HNL – nema.

“Imali smo sreće da smo kroz fondaciju Social Sport uspjeli spasiti Rijeku i to je bio jedan dio koji je trebao stabilizirati Rijeku da bude stabilan prvoligaš. Uspjeli smo napraviti puno više od toga i donijeti puno više novca. Novac za stadion je u ono vrijeme bio osiguran, grad je napravio preduvjete za stadion, ali je trebalo promijeniti GUP da bi stadion imao popratne stvari koje bi financirale stadion da može funkcionirati. Nažalost, kod nas, možda je tako i vani, procedura za promjenu dokumenata za izgradnju velikih kompleksa traje duže.”, rekao je Mišković za Radio Rijeku.

Bilo je ili to ili Rujevica.

“Nisam mogao zadržavati tako dugo novac od fondacije i okrenuli smo se kampu na Rujevici koji prvotno nije trebao biti kao danas, nego puno skromniji s plohama za treniranje. Kada smo vidjeli da neće ići tako brzo na Kantridi te novce smo utrošili na Rujevici. Novaca u HNK Rijeci za stadion nema, ponavljam već dvije godine da tražimo investitora kojemu će se sve to poklopiti s promjenom GUP. Nadam se da ćemo naći investitora, ali to nije samo obveza HNK Rijeke nego svih nas. Tko god nađe investitora je slobodan doći i donijeti novac za izgradnju novoga kompleksa na Kantridi.”

Zasada Kantrida može biti u upotrebi možda jednom godišnje, no uz prave investitore to bi se moglo riješiti…

“Dok se ne nađe novi investitor, možemo jednom godišnje imati pravu utakmicu kao u subotu, ali definitivno ovakva Kantrida kao što je danas ne može biti da se igra na razini na kojoj Rijeka igra. Govorim o uvjetima natjecanja u Prvoj HNL i Europi. Rijeka je dio Kantride i mi ćemo se odazvati kada kod bude trebalo. Hvala svim ljudima koji su organizirali utakmicu i probudili osjećaj iz 80-ih i 90-ih kada se tako navijalo na Kantridi. Bio je gušt biti na Kantridi.”, završio je Mišković.

Gradonačelnik Vojko Obersnel također se oglasio.

“Nije upitno da se stadion mogao graditi od trenutka kada se pojavila ideja o izgradnji stadiona. Problem je bio u popratnim sadržajima za što je trebalo mijenjati GUP i za to je trebalo vremena. Ne vidim da je cijeli proces završen, treba pokušati pronaći investitore koji bi bili spremni ući u nove sadržaje koji bi stvorili pretpostavke za izgradnju novoga stadiona. Kantrida ovakva kakva je ima svoje specifičnosti, ima stijene i more, ako se napravi novi stadion neće biti baš biti puno ni stijena ni mora. Ako se stadion na Kantridi napravi to više nikada neće biti stara Kantrida kakvu smo svi poznavali uz cijeli niz drugih problema koja ta lokacija nosi.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?